Hírösszefoglaló – Ez történt július első felében Nyíregyházán!
Fotó: Szarka Lajos
Ingyenes WIFI és digitális jegykezelő készülékek a buszokon? Az is lesz hamarosan!
A helyi közösségi közlekedésre vonatkozó közszolgáltatási szerződést írta alá Dr. Kovács Ferenc polgármester és Pelcz Gábor, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója.
 
Fókuszban a turizmus – „A digitális kapcsolattal csak nyernek a vállalkozó nyíregyháziak”
A Modern Vállalkozások Programja a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fókuszban a turizmus digitális adatszolgáltatás címmel szervezett közös roadshow-t Nyíregyházán.
 
Köztisztviselők Napja – Elismeréseket adtak át és Mészáros Árpád Zsolt is fellépett!
Több mint 2 évtizede ünnepeljük július 1-jén a közszolgálatban dolgozók napját. A köszöntéseken túl szolgálati hűségért járó elismeréseket adományoztak Nyíregyházán is, a Váci Mihály Kulturális Központban tartott ünnepségen.
 
Semmelweis Nap Nyíregyházán – 30 egészségügyi munkatárs kapott emlékplakettet a Városházán
A Semmelweis Nap alkalmából köszöntötték a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátásban dolgozó több száz szakember képviselőit a Városházán. A Vikár Sándor Zeneiskola tanárainak műsora után közel 30 egészségügyi munkatárs kapott emlékplakettet.
 
Gyorsabb és biztonságosabb közlekedés – Ünnepélyesen adták át a Törzs utcai körforgalmat
A fejlesztés során a Törzs utcán a Pazonyi úti, Semmelweis utcai, illetve Orosi úti csomópontok kerültek átépítésre, valamint a Semmelweis utca és az Orosi út között gyalogos járda építésére került sor a közlekedésbiztonság növelése érdekében.
 
Díjátadóval startolt el a honismereti mozgalom legnagyobb találkozója Nyíregyházán
Díjátadóval startolt el a honismereti mozgalom legnagyobb találkozója városunkban. A 47. Honismereti Akadémia keretében szakmai továbbképzések, fórumok is voltak, valamint érdekes előadások hangzottak el a nemességről.
 
2020-ra Nyíregyháza valamennyi óvodája megújul! - Nyáron is 18 épületben folyik munka
Az idei nyáron is 18 épületben folynak munkák több, mint 1 milliárd forint értékben. A szakemberek és az önkormányzat munkatársai a tanév végén már felkészültek az őszi óvoda nyitásra.
 
Elektromos kerékpár a Michelintől – A gyár a városnak adományozott két hybrid bringát!
A társadalmi felelősségvállalás újabb elemére hivatkozott Jászai Menyhért alpolgármester, amikor átadta a Szociális Gondozási Központ csapatának a Michelin új fejlesztésű járműveit. A két elektromos kerékpár a házi segítségnyújtásban dolgozók flottáját erősíti.
 
Körforgalommal bővül és újul meg a Korányi Frigyes utca – Átmeneti lezárások várhatóak
Nyíregyháza egyik fő közlekedési ütőere következik a sorban. A megfogalmazás azért pontos, mert városszerte folyamatosak az út- és járdaépítések, -felújítások (s ma már „természetesen”, a kerékpárutas beruházások), és a Korányi is régóta a terv része.
 
Oscar-esélyes a Nyíregyházán is megvalósuló CityWalk projekt
A Nyíregyházán is megvalósuló CityWalk projekt – célja, hogy hozzá­járul­jon a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, illetve egy biztonságosabb, élhetőbb környezet kialakításához – bekerült az európai REGIOSTARS-díj jelöltjei közé, mi több, most már kategóriája Top 5-jében van. Ezzel pedig esélyt kapott arra, hogy októberben a 24 döntős közül az abszolút első legyen.
 
V4 Special Series – Ilyen rangos kerékpárverseny még nem volt a megyében!
Két nap, két önálló verseny. Szombaton és vasárnap a megye ad otthont a V4 Special Series nemzetközi kerékpárversenynek. A győztesek olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontokat és értékes szerződéseket szerezhetnek. Őrült iramú, látványos összecsapások várhatók, összesen 150 nemzetközileg is jegyzett biciklis részvételével.