Köztisztviselők Napja – Elismeréseket adtak át és Mészáros Árpád Zsolt is fellépett!
Fotó: Szarka Lajos

Több mint 2 évtizede ünnepeljük július 1-jén a közszolgálatban dolgozók napját. A köszöntéseken túl szolgálati hűségért járó elismeréseket adományoztak Nyíregyházán is, a Váci Mihály Kulturális Központban tartott ünnepségen. Májerszky Béla-díjat kapott Dr. Krizsai Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője, majd Mészáros Árpád Zsolt énekelt sokak kedvére.

1992. július 1-jén lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, melynek emlékére 1997-ben rendezték az első ünnepet, majd négy évvel később parlamenti határozat terjesztette ki a kormánytisztviselők körére is az alkalmat.

 Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző elmondta:

Ez egy nagyon fontos munka. Szoláltatást látunk el, szolgáltatást nyújtunk. Ezt tágabb értelemben több százezer ember csinálja a közalkalmazottakkal együtt. Köztisztviselő az országban mintegy 100-110 ezer ember van. Ők azok, akik a minisztériumokban, az államigazgatási szerveknél, illetve az önkormányzatoknál végzik azt a munkát, hogy építési engedélyeket adnak ki, szociális ügyekben járnak el, okmányokat állítanak ki és nagyon sok más, az emberek napjait konkrétan befolyásoló feladatot látnak. 

A Kiváló Közszolgálati munkáért Májerszky Béla-díjat Dr. Krizsai Anita, a Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Osztályának vezetője kapta. Emellett hűségoklevelekkel köszönték meg a hivatalban 10, 20, 30, 35, akár 40 éve dolgozó kollégák munkáját. A szociális ellátások csoport sem átlagos ügyekkel szembesíti a munkatársakat.

Gazsiné Bodnár Mónika, a Szociális és Köznevelési Osztály ügyintézője kiemelte:

Én úgy gondolom, hogy az egyik legnehezebb osztály, mert a perifériára szorult emberekkel foglalkozom már 25 éve. Problémás emberekkel és nagyon szeretek itt dolgozni, úgy érzem, hogy az ügyfelek is nagyon szeretnek, illetve a hivatal is megbecsül engem.

A közszolgálatban dolgozók kitartását, türelmét, lelkesedését köszönte meg Nyíregyháza polgármestere, aki szerint a hivatali dolgozók munkája túlmutat az épület falain, és a személyes ügyeken, hiszen mindannyian a városért dolgoznak.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere azt mondta az ünnepségen: 

Ha minden jól megy, a következő évek is ilyen intenzitással telnek majd, de ez, ma már azt is jelenti, hogy ennyi sikerrel, ennyi eredménnyel. Ezt igazából visszakapjuk még magunk is, hiszen mindenkinek van valamilyen kötődése, kapcsolata, érdekeltsége azokhoz a fejlesztésekhez, amik történnek. Közel 100 helyszínen folyik Nyíregyházán ma különböző fejlesztés, felújítás. Az útépítéstől, a kerékpárúton, az intézményi felújításokon át. Nem véletlen, hogy az egész városházát is felújítjuk.

Igyekszünk olyan munkakörülményeket teremteni, amit ez a színvonalas munka meg is érdemel – hangsúlyozta Dr. Kovács Ferenc. Levetítették a Nyíregyházi Televízió városfilmjét, és Nyíregyháza szülötte, Mészáros Árpád Zsolt köszöntötte néhány musical betéttel az ünneplő közönséget.

A kisfilmet itt tekinthetik meg:

Kapcsolódó galéria

Köztisztviselők naja