Elektromos kerékpár a Michelintől – A gyár a városnak adományozott két hybrid bringát!

A társadalmi felelősségvállalás újabb elemére hivatkozott Jászai Menyhért alpolgármester, amikor átadta a Szociális Gondozási Központ csapatának a Michelin új fejlesztésű járműveit. A két elektromos kerékpár a házi segítségnyújtásban dolgozók flottáját erősíti.

Több esztendős francia, német és ázsiai fejlesztés után jelent meg az a elektromos kerékpár, melynek gumiabroncsa nyíregyházi szakemberek közreműködésével készült. A hazai kereskedelemben még nem kapható a jármű, de a nyíregyházi gyár a városnak adományozott két hybrid bringát. (A Wayscral HYBRID Powered by Michelin-ről bővebben itt olvashat!)

Dr. Nemes Attila a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárigazgatója kiemelte:

Ez egy elektromos rásegítésű kerékpár, aminek a célja és a haszna az, hogy városi kerékpározás közben – amennyiben erre igényünk van – a villanymotorral tudjuk a kerékpározás által kifejtett erőt csökkenteni. Ezt mi tudjuk ki és bekapcsolni a pedállal. Ha bekapcsoljuk, akkor a motor is segíteni  fog, tehát kevesebb erőt kell kifejtenünk. Ha föl kell menni egy lejtőn vagy hosszabb távon kell menni, érezhetően sokkal kevesebb energiabefektetést igényel a kerékpározó részéről.

Törvényi szabályozás alapján 25 km/órás sebesség fölött már nem segíthet a motor, de mi magunk bármilyen gyorsan tudunk vele menni. Ha kikapcsoljuk, normál váltós kerékpárrá alakul, és úgy lehet használni, mint bármely más kerékpárt.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere elmondta:

Arra a helyre kerül a jármű, ahol a leghasznosabban tudják majd a kollégák használni, hiszen a Nyíregyházi Gondozási Központ házi segítségnyújtói fogják használni. Tudjuk, hogy Nyíregyháza nagy területen helyezkedik el, 600 ügyfelet szolgálunk ki. Többen kerékpárral látják el a feladatukat, ez könnyebbé teszi az ő fizikai igénybevételüket, kicsit gyorsabbá teszi a munkát, több idő lesz a segítségnyújtásra, úgyhogy mindenképpen egy újszerű kezdeményezés és nagyon hasznos. Én azt gondolom, hogy szinte a legjobb helyre került, ahova kerülhetett volna Nyíregyházán, a szociális ágazatba, azon belül is a házi segítségnyújtás területére.

A 67 szakképzett ápolónő a belvárosban gyalog, a külterületeken busszal és kerékpárral jut el a gondozottakhoz. A néhány tucatból álló flotta most ezzel a két városi használatra ajánlott bringával gazdagodott.  

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Szabó Rita a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ szakmai egységvezetője azt nyilatkozta: 

Nagyon nagy segítséget jelent az intézményünknek az, hogy két elektromos kerékpárral bővül az intézmény kerékpárparkja, hiszen a gondozónők a külső városrészekben nagyon nagy távolságot tesznek meg az egyik gondozottól a másikig. És nagy segítséget jelent nekünk az is, hogy az útidő csökkentésével több ellátott érdemi segítését fogjuk tudjuk biztosítani.

Az idei Bringa Fesztiválon már megismert jármű súlya imponáló, hiszen jóval a szokott 25 kg alatt van. 50 kilométeres távon működik a villanyhajtás. Biztonságos a hátsó kerékhez rögzített elektromotor, mely könnyedén leszerelhető.

Kollégái nevében köszönettel vette át a cég ajándékát Nagyné Hermányos Zsuzsa, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ július 1-jével kinevezett igazgatója.

Kapcsolódó galéria

Michelin elektromos kerékpár átadó