Ingyenes WIFI és digitális jegykezelő készülékek a buszokon? Az is lesz hamarosan!

A helyi közösségi közlekedésre vonatkozó közszolgáltatási szerződést ma írta alá Dr. Kovács Ferenc polgármester és Pelcz Gábor, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése június 27-ei ülésén arról is döntött, hogy „Nyíregyháza közigazgatási területén autóbusszal végzett, menetrend szerinti, helyi személyszállítási szolgáltatás ellátása” tárgyú szolgáltatási koncessziós eljárás nyertes pályázójának az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. kiválasztásával egyetért. Felkérte és felhatalmazta Dr. Kovács Ferenc polgármestert, hogy a nyertes pályázat alapján a közszolgáltatási szerződést 2020. január 1. – 2029. december 31. időtartamra az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel kösse meg.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte:

A tömegközlekedés Nyíregyházán régóta problémás volt, viták szegélyezték. Volt egy régi, általunk rossznak tartott szerződésünk, azt meg kellett várni, hogy lejárjon. Az elmúlt éveket pedig perek, pénzügyi, jogi és menetrendi viták övezték és ezért is fontos, hogy most eljutottunk ide, hogy az ÉMKK-val 2020. január elsejével hatályba lépő szerződést megkötöttük, hiszen addig már van szerződésünk – ez egy stratégiai együttműködés 10 éves időtartamra. Én azt gondolom, hogy nagyon jó megállapodást tudtunk kötni.

A szerződés aláírásakor az ÉMKK vezérigazgatója kiemelte, rendezett viszonyokkal, teljes egyetértésben indulnak neki a következő éveknek. Több fejlesztés is lesz Nyíregyházán – ezeket is összegzi a szerződés.

Ujj Zsuzsanna, az ÉMKK PR vezetője elmondta:

A legfontosabb célkitűzésünk az új szerződés aláírásával a szolgáltatási színvonal javítása, az utasok komfortérzetének növelése, szolgáltatásainknak bővítése és fejlesztése. Ennek érdekében a legfontosabb az optimális menetrend, ennek felülvizsgálására, a menetrend optimalizálására kötelezettséget vállaltunk a szerződésben, bevezetünk egy olyan szolgáltatási szint mérésére alkalmas rendszert, amely az eltérések elemzésével, mérésével segít majd abban, hogy minél hatékonyabban szolgáltathassunk.

A szerződés azt is tartalmazza: az önkormányzat a tulajdonában lévő 36 db CNG hajtású alacsonypadlós szóló, és 5 db azonos kivitelű csuklós autóbuszt – meghatározott feltételek mellett – üzemeltetésbe adja az ÉMKK Zrt.-nek. Dr. Kovács Ferenc polgármester hozzátette:

Rögzítettük azt is, hogy az ÉMKK minimum négy 0-24 órás jegyértékesítő automatákat telepít, egy reszponzív, hét nyelvű honlapot hoz létre. Nyíregyházán, különösen a nyári szezonban sok turista van, úgyhogy ez szükséges. Egy igényvezérelt menetrendet is létrehozunk a következő év végéig. Én azt gondolom, hogy sok olyan dolog van a szerződésben, ami a helyi közösségi közlekedés jövőjét megalapozza. Például az is fontos, hogy ott, ahol a CNG-buszok töltőállomása van, ott szeretnénk egy telephelyet EU-forrásból.

Ezen felül az ÉMKK valamennyi járművön biztosítja majd a FREE WIFI szolgáltatást, és digitális jegykezelő készülékeket telepít.

Kapcsolódó galéria

ÉMKK együttműködési megállapodás aláírása