Gyorsabb és biztonságosabb közlekedés – Ünnepélyesen adták át a Törzs utcai körforgalmat
Fotó: Szarka Lajos

 

 

 

 

 

 

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2,033 milliárd forint, 100%-os, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Nyíregyházán” című, TOP-6.4.1-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú pályázat megvalósítására. A fejlesztés során a Törzs utcán a Pazonyi úti, Semmelweis utcai, illetve Orosi úti csomópontok kerültek átépítésre, valamint a Semmelweis utca és az Orosi út között gyalogos járda építésére került sor a közlekedésbiztonság növelése érdekében. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata több mint 2 milliárd forint 100%-os, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Nyíregyházán” című, pályázat megvalósítására. A beruházás során egy új, négyágú körforgalom épült a Törzs utca - Semmelweis utca csomópontjában, ami mind a Törzs utca, mind pedig a keresztező Semmelweis utca közúti közlekedésbiztonságát, egyenletes forgalomáramlását hivatott szolgálni. A fejlesztés részeként megvalósult a fogyatékossággal élő emberek, a gyalogosok, valamint a kerékpárosok csomópontokon keresztül történő biztonságos átvezetése is.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere kiemelte:

Ezzel nagyot tudtunk lépni az Örökösföldi közlekedési rendszerünkben. De még nem állunk meg mert van egy következő pályázatunk, ami szintén két csomópont fejlesztést is magában foglal itt Örökösföldön, az pedig a Család utca – Szalag utca csomópontnál egy körforgalom, valamint a Család utca – Belső körútnál egy körforgalom kiépítése. Ezek is megkezdődnek az idén és azt gondolom, hogy jövő nyárra elkészülhet mind a kettő.

A fejlesztésnek köszönhetően csökkent a balesetveszély mind az autóval, mind pedig a kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára is.

Nagyon nagy forgalmi dugókat eredményezett itt a Semmelweis utca és a Törzs utca csatlakozása. Főleg iskolakezdési időben vagy annak végeztével. Erre sikerült egy megoldást találnunk ezzel a fejlesztéssel, hiszen a körforgalom megkönnyíti a balra kanyarodást. Ezen kívül a projekt keretén belül kiépült az Orosi útra egy jobbra kanyarodó sáv, ami szintén a forgalmi dugók kialakulását akadályozza meg, illetve a Törzs utca végéről a Pazonyi útra is egy jobbra kanyarodó sáv kiépítésével csökkenteni tudtuk a torlódások létrejöttét.

– mondta el Tóth Imre, önkormányzati képviselő.

A körforgalmat ünnepélyes szalagátvágással adták a nyíregyháziak részére.

Kapcsolódó galéria

Törzs utcai körforgalom átadó