Oscar-esélyes a Nyíregyházán is megvalósuló CityWalk projekt
Marc Lemaitre (főigazgató, regionális és várospolitika), Kézy Béla (CityWalk projekt vezető szakértő, a MEGAKOM Tanácsadó Iroda ügyvezetője), Marianne Thyssen (foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos), Eloy Gomez (a Duna Transznacionális Program közös titkárságának munkatársa) és Lambert van Nistelrooij (a 2019-es REGIOSTARS zsűri tiszteletbeli elnöke, az Európai Parlament korábbi tagja)

A Nyíregyházán is megvalósuló CityWalk projekt – célja, hogy hozzá­járul­jon a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, illetve egy biztonságosabb, élhetőbb környezet kialakításához – bekerült az európai REGIOSTARS-díj jelöltjei közé, mi több, most már kategóriája Top 5-jében van. Ezzel pedig esélyt kapott arra, hogy októberben a 24 döntős közül az abszolút első legyen. (Megjelent a Nyíregyházi Napló július 12-ei számában.)

A közelmúltban már beszámoltunk arról, hogy a Nyíregyháza város részvételével megvalósuló CityWalk projekt az európai REGIOSTARS-díj jelöltjei között van. A REGIOSTARS az európai projektek Oscarja, amit minden évben különböző kategóriákban adományoznak a leginnovatívabb regionális fejlesztési projekteknek. Kézy Béla, a CityWalk projekt vezető szakértője, a MEGAKOM Tanácsadó Iroda ügyvezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy óriási szakmai elismerés volt már a díjra jelölt projektek közé is bekerülni, amelynek listáján egyébként 199 projekt szerepelt, de kedden Brüsszelben kiválasztották ezek közül a 24 legjobbat. Az EU Duna Transznacionális Programjának társfinanszírozásával megvalósuló CityWalk projekt – melyben Nyíregyháza is partner – ott van a kategóriája 5 legjobbja között. Az erről szóló oklevelet a projekt képviseletében Kézy Béla, a projekt vezető szakértője és Eloy Gomez, a támogató Duna Transznacionális Program Közös Titkárságának munkatársa vették át Brüsszelben. A most bejelentett 24 döntős projekt közül fognak kiválasztani minden kategóriában egy-egy nyertest. A díjátadás október 9-én, egy nagyszabású ünnepélyes ceremónián lesz, szintén Brüsszelben.