Hírösszefoglaló: 5 milliárdos tőkebefektetés, fejlesztések, kitüntetések

Nyíregyházi Városi Alap – 5 milliárd forintos keretből kaphatnak tőkét a vállalkozások

5 milliárd forintos tőkével, 12 éves futamidejű konstrukcióval hozták létre a Nyíregyházi Városi Alapot, amelynek keretében a helyi vállalkozások 30 millió forinttól egészen 1 milliárd forintig igényelhetnek tőkét. Az alap célja, hogy a helyi vállalkozások olyan fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kapjanak tőkejuttatást, amelyek közvetlenül vagy közvetett formában segítik a város fejlődését is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyiregyhazi-varosi-alap-5-milliard-forintos-keretbol-kaphatnak-toket-a-vallalkozasok-2021-07-01

5mrd.jpg

Folyamatos fejlődésben a turizmus – Két hónap előnyben Magyarország az unióhoz képest

Közel két hónap előnyben van a magyar turizmus az európai konkurensekhez képest – ezt mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Nyíregyházán. A 2019-es adatok alapján a GDP 13 százalékát a turizmus adta, az ágazatban mintegy 400 ezren dolgoznak. A megyeszékhelyen az elmúlt nyolc évben számtalan fejlesztést megvalósítottak, többek között ennek is köszönhető, hogy a vendégéjszaka-számokat tekintve a 20. helyre került a települések listáján. Csütörtök délelőtt átadták a Tourinform új irodáját is, ahol kibővült szolgáltatásokkal várják a turistákat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/folyamatos-fejlodesben-a-turizmus-ket-honap-elonyben-magyarorszag-az-uniohoz-kepest-2021-07-01

turizmus fejlesztes.jpg

Kábítószer-ellenes világnap – Bemutatták az új drogellenes stratégiához készült kutatást

Bemutatták a Nyíregyháza új drogellenes stratégiájához készült kutatási anyagot a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kábítószer-ellenes világnapi ünnepi ülésén. Az elkészült új kutatásban a pandémia okozta változásokat is feltárják, valamint vizsgálják a megváltozott fogyasztási szokásokat, továbbá azt is, hogy a droghasználat hány embert érinthet a városban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kabitoszer-ellenes-vilagnap-bemutattak-az-uj-drogellenes-strategiahoz-keszult-kutatast-2021-07-02

kabszi.jpg

NAV – Több mint másfél millióan kapnak levelet a hivataltól

Június végétől október végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint másfél millió magánszemélynek, egyéni vállalkozónak küld értesítést az adószámla-egyenlegéről.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nav-tobb-mint-masfel-millioan-kapnak-levelet-a-hivataltol-2021-06-29

nav.jpg

Semmelweis-napi kitüntetések – 42 egészségügyi dolgozó munkáját ismerték el Nyíregyházán

32-en kaptak kitüntetést, illetve 10-en elismerésben részesültek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis-napi ünnepségén. Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe, 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. Az elmúlt időszak hatalmas feladatot rótt az egészségügyi dolgozókra és az intézményekre, így idén kiemelten megilleti őket a köszönet, illetve az elismerés.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/semmelweis-napi-kituntetesek-42-egeszsegugyi-dolgozo-munkajat-ismertek-el-nyiregyhazan-2021-06-29

semmelweis.jpg

Beszámoló – Tavaly összesen 1228 jelzés érkezett a nyíregyházi tűzoltókhoz

Tavaly összesen 1228 jelzés érkezett a nyíregyházi tűzoltókhoz, melyből 580 tűzeset és 648 műszaki mentés volt. Nyíregyháza MJV Közgyűlésén elfogadták a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2020. évi tevékenységéről és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2020. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/beszamolo-tavaly-osszesen-1228-jelzes-erkezett-a-nyiregyhazi-tuzoltokhoz-2021-06-30

tuzolto.jpg

Új helyszínen, plusz szolgáltatásokkal várja a turistákat a Tourinform Sóstógyógyfürdő

A Nyíregyházi Álltapark főbejárata mellett kialakított irodát július 1-jén Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Furkóné Szabó Marianna, Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató keretében adták át.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/uj-helyszinen-plusz-szolgaltatasokkal-varja-a-turistakat-a-tourinform-sostogyogyfurdo-2021-07-01

turinform.jpg

Hősöket és csapatot díjaztak – A „Legjobb Megyei Kórház” lett a miénk

A szervdonáció területén 2020-ban végzett áldozatos munkájáért, az Országos Vérellátó Szolgálat újra „Életet adományozó kórház” címmel tüntette ki a Jósa András Oktatókórházat. Emellett egyéni kitüntetést is kaptak orvosok, illetve kiválósági díjat a megyei kórház.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/hosoket-es-csapatot-dijaztak-a-legjobb-megyei-korhaz-lett-a-mienk-2021-06-28

korhaz kituntetes.jpg

Kitüntetéseket adtak át a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a VMKK-ban

A Polgármesteri Hivatal a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából többek között „Kiváló Köztisztviselői Munkáért – Májerszky Béla-díj” kitüntetést adott át csütörtökön a Váci Mihály Művelődési Központban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kitunteteseket-adtak-at-a-kozszolgalati-tisztviselok-napja-alkalmabol-a-vmkk-ban-2021-07-02

kozszolg.jpg

Élettörténetek Nyíregyházán – 30 pályamunka érkezett az Idősügyi Tanács felhívására

30 pályázat érkezett az Idősügyi Tanács Élettörténetek Nyíregyházán című felhívására. Szerda délután még a 2019-es évi munkákat díjazták, a pandémia nem tette korábban lehetővé az elismerő oklevelek átadását.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elettortenetek-nyiregyhazan-30-palyamunka-erkezett-az-idosugyi-tanacs-felhivasara-2021-07-01

idosugy.jpg

Nyírségvíz – Másfélszeresére nőtt az ivóvízfogyasztás

Nyíregyházán 300 millió, céges szinten pedig összesen 900 millió forintnyi beruházást tervez idénre az ivóvíz-szolgáltatásban a Nyírségvíz Zrt. Az elmúlt napok hőhulláma miatt a korábbi mennyiség másfélszeresére nőtt a társaság által kiadott ivóvíz mennyisége, azonban a korábbi évek fejlesztéseinek köszönhetően akár a további növekedés esetén is képesek kiszolgálni a fogyasztókat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/hosoket-es-csapatot-dijaztak-a-legjobb-megyei-korhaz-lett-a-mienk-2021-06-28

viz.jpg

Rektori kinevezés – Újabb egy évre kapott megbízást Vassné Figula Erika

Június 24-én Áder János köztársasági elnök újabb egy évre bízta meg a rektori feladatok ellátásával a Nyíregyházi Egyetem rektorát, miközben az intézményben készülnek a hétvégi diplomaosztóra, illetve az augusztus 1-jétől érvényes tulajdonosváltásra.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/rektori-kinevezes-ujabb-egy-evre-kapott-megbizast-vassne-figula-erika-2021-07-02

nye.jpg

Szakképzési tanévzáró – Törvényváltozások, elismerések és online oktatás 2020-21-ben

Az online térbe költözés mellett az új szakképzési törvény adaptálása volt az idei év két legfontosabb feladata a Nyíregyházi Szakképzési Centrum intézményeiben. Az országos tendenciához hasonlóan, tíz százalékkal növekedett a beiratkozási mutató a centrumban is. A pénteki tanévzárón négyen Szakképzésért-díjat, további tizenöten pedig elismerő oklevelet kaptak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szakkepzesi-tanevzaro-torvenyvaltozasok-elismeresek-es-online-oktatas-2020-21-ben-2021-07-02

szc.jpg

Kállay-konferencia – Történészek és a család leszármazottai is részt vettek az eseményen

Kállay Miklós, az utolsó magyar királyi miniszterelnök címmel hirdették meg a megújult Kállay-házban az első tudományos konferenciát. Öt előadó, öt történész beszélt a néhai miniszterelnök személyiségéről, életének perifériára szorult mozzanatairól.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kallay-konferencia-torteneszek-es-a-csalad-leszarmazottai-is-reszt-vettek-az-esemenyen-2021-07-02

kallay.jpg

Bérletezés: zárás-nyitás-VIDOR-évad

A pénteki évadzáró után hétfőtől lehet megújítani a bérlettulajdonosok helyét, majd július 19. után értékesítik a szabadon maradt helyeket. Elkészült már a Móricz Zsigmond Színház júliusi műsorterve, és ismert a következő évad kínálata is. Hamarosan kiderül az idei VIDOR színházi versenyprogramja, illetve a Szabadtéri Színpad és a Kossuth téri nagyszínpad szereplőivel is aláírták az előszerződéseket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/berletezes-zaras-nyitas-vidor-evad-2021-06-30

szinhazberlet.jpg

Múzeumok Éjszakája 2021 – Felpezsdült a kulturális élet Nyíregyházán

19. alkalommal rendezték meg Magyarországon a Múzeumok Éjszakáját, amelyhez csatlakozott a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény is. Idén a középpontban a kriminalisztika és a bűvészet állt. A látogatók a kiállításokon kívül részt vehettek interaktív nyomozásban, de voltak koncertek és más színes programok is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/muzeumok-ejszakaja-2021-felpezsdult-a-kulturalis-elet-nyiregyhazan-2021-06-28
muzeumok ejszakaja.jpg

Késik a hazai dinnyeszezon! Még legalább egy hónapot várni kell rá Nagycserkeszen!

A tavalyihoz hasonlóan idén is később kezdődik a hazai görögdinnye szezonja. A tavaszi szeszélyes időjárás miatt zömmel csak május második felében kerültek ki a palánták a földekre, így nagy eséllyel Nagycserkeszen is augusztus első hetében találkozhatunk először érett dinnyével.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kesik-a-hazai-dinnyeszezon-meg-legalabb-egy-honapot-varni-kell-ra-nagycserkeszen-2021-06-28

dinnye.jpg