Rektori kinevezés – Újabb egy évre kapott megbízást Vassné Figula Erika
Fotó: Archív

Június 24-én Áder János köztársasági elnök újabb egy évre bízta meg a rektori feladatok ellátásával a Nyíregyházi Egyetem rektorát, miközben az intézményben készülnek a hétvégi diplomaosztóra, illetve az augusztus 1-jétől érvényes tulajdonosváltásra.

2017. augusztus 1-jén lett a Nyíregyházi Egyetem rektora Vassné dr. habil Figula Erika. Mandátuma lejárta miatt új pályázat született a következő ciklusra, bár a modellváltás más feltételeket szabott és más jogcímen hirdettek eredményt.

„Tavasszal az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiírta az 5 évre szóló pályázatot, amelyben a Nyíregyházi Egyetem szenátusa egyöntetűen megválasztott rektornak. Közben a modellváltás útjára léptünk, ezért a modellváltáshoz kapcsolódó jogszabály értelmében 1 évre hosszabbította meg a feladatellátást a köztársasági elnök úr” – nyilatkozta Vassné dr. habil Figula Erika.

A Nyíregyházi Egyetemen szombaton délelőtt és délután ötszáz hallgató veszi át a diplomáját. Részükre most ismét érvényes az engedmény, tehát nyelvvizsga nélkül is megkapják az oklevelet.

„A programom az, amit már elkezdtünk az elmúlt évben, tehát ennek a folytatása. A legfontosabb tulajdonképpen a nemzetköziesítés, új képzések indítása, a képzések gyakorlatorientálttá tétele és a tudáshasznosítás. Ez a fő momentum. Úgy tűnik, hogy a kuratórium is ezeket szeretné tovább folytatni, úgyhogy bízunk abban, hogy a jövőben együttesen sikereket fog elérni a Nyíregyházi Egyetem” – mondta a rektor.

Augusztus 1-jétől az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyett a Közhasznú Vagyonkezelő Alapítvány lesz a Nyíregyházi Egyetem fenntartója. A rektor szerint pozitív eredménnyel zárták a tárgyalásokat. A döntés szerint többségében megmaradt a szenátus jogköre és a rektor hatásköre is.