Kitüntetéseket adtak át a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából a VMKK-ban
Fotó: Kohut Árpád

A Polgármesteri Hivatal a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából „Kiváló Köztisztviselői Munkáért – Májerszky Béla-díj” kitüntetést adott át csütörtökön a Váci Mihály Művelődési Központban.

Emellett két elismerő oklevelet, valamint a „Szolgálati Hűségben részesülők” okleveleit is átadta, valamint a „Kiváló szakszervezeti tag” elismerést, és a szakszervezeti hűségben részesülők részére is okleveleket adományozott.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere az eseményen kiemelte: – Ennek a csapatnak az elkötelezettsége, munkája nélkül nem működne a város úgy, ahogy működik, nem lenne annyi fejlesztés, amennyi van és amennyit még tervezünk. Azt gondolom, itt érdemes megállni, én azt fogom tenni, és az elismerésemet, köszönetemet kifejezni, mert ami itt Nyíregyházán az elmúlt években történt, azt bárki ide jön az országból, példaértékűként említi, na ezek mögött itt van ennek a közösségnek a munkája.

Az önkormányzat által alapított kitüntetések rendszeréről szóló rendelet szerint „Kiváló Köztisztviselői Munkáért" „Májerszky Béla"-díj elismerés adományozható annak, a polgármesteri hivatalban dolgozó köztisztviselőnek, aki munkáját pontosan, felelősséggel, megbízhatóan végzi, akinek munkájában érzékelhető a közigazgatási tevékenység színvonalának, hatékonyságának fokozására való törekvés.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése kimagaslóan magas színvonalú, eredményes munkája elismeréseként Nyíregyháza Kiváló Köztisztviselője Májerszky Béla díjban részesítette azt a köztisztviselőt, aki 2010. decemberétől dolgozik a Polgármesteri Hivatalban. Szakmai életútja során az európai uniós pályázatok teljeskörű menedzselése, az azokkal való foglalkozás volt mindvégig a meghatározó. Felelősségteljes, de korántsem stresszmentes munkája szorosan kapcsolódik a város fejlődéséhez, fejlesztéséhez. A Polgármesteri Hivatalban pályázati referatúra vezetőként, majd kabinetvezető-helyettesként látja el feladatait, vezetőként megbízhatóan, pontosan és következetesen dolgozik, kollégáitól is elvárja a precíz és gyors munkát, cserébe tapasztalatait, tudását kész átadni, megosztani velük, munkatársai számíthatnak rá. Igyekszik a területén dolgozókat csapatként kezelni és irányítani, amelyből a közös lazítás sem maradhat ki. A rábízott, sokszor stratégiai fontosságú ügyeket magas színvonalon, a folyamatos fejlődés igénye mellett oldja meg. Számos önkormányzati rendezvény résztvevője. Nem túlzás azt állítani, hogy személye az elmúlt 10 év önkormányzati fejlesztéseinek egyik garanciája. Eddigi pályafutása, emberi tartása példaként szolgál a köztisztviselőink számára. Magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként a Kiváló Köztisztviselői Munkáért Májerszky Béla díjban Hagymási Gyula a Polgármesteri Kabinet vezetőhelyettese részesült.

A Közszolgálati Szabályzat alapján a közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai teljesítményért 2 fő részére Elismerő Oklevél adományozható.

Elismerő Oklevélben részesült az a köztisztviselő, aki 2010. december 1. napjától dolgozik a Hivatalban.  Munkáját nagyon sokszor csapatban végzi, együttműködve más szakterületekkel, intézményekkel, amelynek eredménye látható a sok megszépült városi intézményben. Felelősségteljes, szorgalmas és rendkívül megbízható munkatárs. Emellett aktív közösségi ember, a hivatali sportrendezvények és más közösségi események rendszeres résztvevője és helytáll szakszervezeti bizottsági tagként is. Mindezen tulajdonságai méltóvá teszik az elismerésre. Példaértékű, lelkiismeretes munkájáért a Vagyongazdálkodási Osztály köztisztviselője Horvát István részesült az elismerésben.

Elismerő Oklevélben részesül az a köztisztviselő is, aki 2012. szeptember 1. napjától dolgozik a Hivatalban. Belföldi vagy nemzetközi forgalomban is kifogástalanul végzi munkáját, nem okozva balesetet saját hibájából. Vezetés közben minden előírást betart, a mellette utazók teljes biztonságban érezhetik magukat. „Irodája", az autó, amelyre vigyáz és amelyben mindig példás rend és tisztaság uralkodik. Munkáját felelősségteljesen, szolgálatkészen végezte a pandémia alatt is, amikor is gyakran szállította az intézményeknek szánt fertőtlenítőszereket vagy védőeszközöket. Szerénysége, becsületessége, a munkaszeretete miatt is elismerésre méltó munkatárs Kondás Nándor.  

Kapcsolódó galéria

Közszolgálati Tisztviselők Napja