Hősöket és csapatot díjaztak – A „Legjobb Megyei Kórház” lett a miénk
Fotó: Szarka Lajos

A szervdonáció területén 2020-ban végzett áldozatos munkájáért, az Országos Vérellátó Szolgálat újra „Életet adományozó kórház” címmel tüntette ki a Jósa András Oktatókórházat. Emellett egyéni kitüntetést is kaptak orvosok, illetve kiválósági díjat a megyei kórház.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály pénteki díjátadója alkalmával szólt a legfrissebb hírek nyomán az elismeréssorozatról a megyei kórház főigazgatója. A 30 új szervet, életet és reményt adó donációs munka elismerése mellett még két kitüntetést kapott az intézmény.

„Az elmúlt napokban három olyan kitüntetést, díjat vettünk át, ami a kórház dolgozóinak elismerését jelenti. Az „Életet adományozó kórház” díját már nem először vettük át. Ez az intenzív osztály dolgozóinak megfeszített munkáját ismeri el, amit a Covid-járvány idején is ugyanúgy végeztek, mint korábban, és így több életet adományoztak, mint az előző években. A következő az egyéni díj volt. Hősöket díjaztak a Szent Imre Kórházban, ahol két kollégánk, dr. Szűcs Attila osztályvezető főorvos és orvosigazgató, illetve Tormássi Márton, aki a Covid-ellátás szervezését intézte a kórházban, ő is díjat vehetett át. Tegnap a Medicina Top 200 kiadvány díjazottjaként a „Legjobb Megyei Kórház” elismerést vehettük át. Nagyon büszkék vagyunk, és nem állt meg a díjazások sora, hiszen a jövő héten a Semmelweis-napon a saját kollégáinkat díjazzuk. Kiemeltük azokat, akik a Covid-járvány idején kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, de el kell mondjam, hogy mindenkit díjaznánk, hiszen a kórház egy csapatként vett részt a járvány elleni védekezésben. Nincsenek egyéni teljesítmények, csak csapatteljesítmény van” – fogalmazott a megyei kórház főigazgatója, dr. Szondi Zita.

A világjárvány minden eddiginél nagyobb terhet rótt az egészségügyre és minden eddiginél jobban összekovácsolta az orvosokat, ápolókat. Különböző szakterületek képviselői hajoltak össze a betegágy felett, hogy minden áron életet mentsenek.

„A „Legjobb Megyei Kórház” díjat a kórház humán létszáma, stabilitása, adósságkezelése, gazdasági eredményei, nyilván a betegellátás szakmai minősége alapján ítéli oda egy szakértő zsűri, és ebben értük el most a „Legjobb Megyei Kórház” díjat” – tájékoztatott a főigazgató.

A főigazgató utalt arra, hogy kedden a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségen, a magyar egészségügy ünnepén köszönik meg a szakma képviselőinek áldozatos munkáját.

Kapcsolódó galéria

Életet adományozó kórház - oklevél átadó