Akkor a zene tényleg összeköt?

A város ma is aktív muzsikusai, a Kaland Old Rock zenekar tagjai nagyszámú tömeget szoktak vonzani a Bencs Villa beltéri és kerti műsoraira. Már megszokott, hogy minden alkalommal újabb és újabb színnel gazdagítják a koncertjeiket.

Január 12-én azt tűzték ki célul, hogy randevúra hívják a megyeszékhelyre az egykori Simering 7 nevű formációt, amely a Nyíregyházi Főiskola Mezőgazdasági Karának első zenekara volt. Király Istvánon, dr. Berta Lászlón és Tóth Illésen, valamint Bogáti Lászlón kívül Szálkai Sándor zenélt még a villa amúgy sem nagy színpadán, de a hatalmas érdeklődésű tömeg még annak egy részét is elfoglalta, hogy hallja zenélni Balogh Attilát, Buss Bélát, Kéry Pétert és Kerényi Zoltánt, énekelni pedig dr. Granville Pillart. A cseppet sem magyaros hangzású név egy világjáró misszionáriust, református lelkészt takar, aki angoltanárként élt és dolgozott már Dél-Afrikától Ausztráliáig, ám egy pár éve Magyarországon telepedett le, nem csak a nyelvtanulók örömére.

További képekért kattintson a fotóra!

Cliff Richard, Elvis Presley, a Beatles és más rock- meg beatlegendák slágereit olyan hitelességgel adja elő, hogy a hallgatóságát magával ragadja a múltba.
Vas- és visszataps jelezte a nagyérdemű véleményét mind a KOR Shadows-blokkja, mind a vendégzenészek műsorrésze, mind az angol énekes programja után.

A zene ez alkalommal nem csupán városokat, sőt földrészeket kötött össze, hanem generációkat is, hiszen a nyíregyházi mini kulturális központban az állóhelyeket feltöltő húszévesek éppúgy fújták az Imagine sorait, mint az ötven-éve-múlt-ifjúságukat könnyező férfiak, akik fiatalos életérzésükkel, ritmust verő végtagjaikkal legyőzték ez esten a szárnyas időt. A győzteseknek pedig, tudjuk, szabad könnyezniük...

Nimfa

(Fotó: Trifonov Éva)