Programdömpinggel kopogtat be a tavasz
Fotó: Kohut Árpád

A tavasz közeledtével nemcsak a jó idő köszönt be, hanem a koronavírus-világjárvány viszonylagos enyhülésével egyre több programot is szerveznek. Nyíregyházán az elkövetkezendő időszakban minden hétre jut legalább egy nagyobb rendezvény. (Megjelent a Nyíregyházi Napló február 25-ei számában.)

 

Fedettpályás atlétikai bajnokság

Február 26-27-én Nyíregyházára figyel majd az ország sportszerető közönsége, a magyar atlétika történetének első vidéki helyszíneként nálunk rendezik meg a fedett­pályás országos bajnokságot, ezzel pedig 50 év után, Budapesttől vesszük át a stafétabotot. A héten hivatalosan is átadott új Atlétikai Centrumban így az ország legjobb atlétái mérik majd össze tudásukat.

Országos gaming expo

Szintén február 26-án (szombaton) a Continental Aréna ad otthont az Országos Gaming Expo 5. állomásának, aminek célja, hogy közelebb hozza a hazai videójátékos és e-sport világot a vidéken élő emberekhez. 

Télűző farsangi felvonulás

A farsang idén március 2-ig tart, közeleg a tavasz, így február 26-án a Jósavárosban télűző farsangi felvonulást tartanak, amelyen felelevenítik a hagyományokat, és maskarában, zajt csapva, vidáman űzik majd el a rossz időt természetesen helyi, vagyis nyírségi és szatmári népszokások szerint. A felvonulás február 26-án, szombaton 15 órakor indul a Szent Imre Katolikus Gimnázium előtti térről.

Nyíregyházi Városrészek Bajnoksága

Márciusban az is kiderülhet, hogy melyik városrész a legügyesebb, már ami a csapatversenyt illeti, ugyanis az önkormányzat meghirdette Nyíregyháza első közösségi élménybajnokságát, ami március 5-én veszi kezdetét. Városrészek küzdhetnek meg a fődíjért, valamint a dicsőségért. Nevezni március 1. 16 óráig lehet.

Városi Nőnap, sztárvendégekkel

Idén március 5-én 15 órától nem akármilyen módon ünneplik majd meg a nőket. Szintén az önkormányzat szervezésében a Continental Arénába várják majd a hölgyeket, akiket többek között Szabó Ádám, a V-Tech és a 4 for Dance lepi majd meg ünnepi műsorral.

Március 15.

Természetesen idén is megemlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról városunkban. Az ünnepi programok március 11-én, pénteken lesznek.

Mindezeken felül márciusban még nyit a Sóstói Múzeumfalu, és tavaszi zsongás is kezdetét veszi március 12-től a Kossuth téren.