Hírösszefoglaló: Turizmus rekord, nagyfelületű útjavítás, viharkár, Zsindelyes Fesztivál

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Rekord – Nyíregyházán tavaly 113 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták

A szabolcsi megyeszékhelyen tavaly 113 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, idén pedig július végéig már 110 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Mivel az augusztus az egyik legerősebb hónap, a helyi szakemberek úgy számolnak, hogy megdől a tavaly felállított rekord. Nyíregyházán az elmúlt években sorra épültek és újultak meg a szálláshelyek, a városban a legendás állatpark mellett 5 fürdő és 3 múzeum is várja az élményekben lubickolni vágyókat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/rekord-nyiregyhazan-tavaly-113-ezer-vendegejszakat-toltottek-el-a-turistak-2021-08-05
 

 

Nagyfelületű útjavítás indult 20 utcában – Iskolakezdésre szeretnének végezni

A város területén összesen 20 utcában zajlik kisebb-nagyobb felületen útjavítás, közel 20 ezer négyzetméteren, amely mintegy 130 millió forintos forrásból valósul meg. Az aszfalt felmarását követően történik a szükséges aknafedlapok szintbe emelése, az új aszfalt leterítése és a szükséges burkolati jelek felfestése. A munkálatok várhatóan iskolakezdésre elkészülnek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nagyfeluletu-utjavitas-indult-20-utcaban-iskolakezdesre-szeretnenek-vegezni-2021-08-04

 

Vihar – Jelentős károkat okozott a vasárnapi vihar

Nagy erőkkel dolgoztak a vasárnapi viharkárok felszámolásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Elsősorban útra, épületekre, légvezetékekre, járművekre dőlt fák eltávolításához kértek segítséget a tűzoltóktól, megyeszerte több mint 500 alkalommal. A viharkárok felszámolásában több mint százharminc tűzoltó, hivatásos, önkormányzati és önkéntes beavatkozók, valamint több önkéntes mentőszervezet is részt vett.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/vihar-jelentos-karokat-okozott-a-vasarnapi-vihar-2021-08-02

 

Várostakarítás – Diák-polgármesteri akció

Kedden reggel körülbelül 40 fiatal gyűlt össze a Kossuth téren, hogy a kórházig tartó útszakaszon a Szent István, majd a Bocskai utca érintésével összegyűjtsék a szemetet. A Diák-polgármesteri Iroda a Mustárház ifjúságát, önkénteseket és vendégeket is toborzott az akcióra.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/varostakaritas-diak-polgarmesteri-akcio-2021-08-03

 

Nyíregyházán születik újjá a Zsindelyes Fesztivál

Újraéled a Zsindelyes Fesztivál – új névvel, új helyszínen és részben új koncepcióval. A mostantól összművészeti fesztivál Érpatak határából a Sóstói Múzeumfaluba költözik, hiszen a régi helyszínen egy turisztikai komplexum, a Zsindelyes Cottage épült. Az ezentúl nyíregyházi rendezvényen a hagyományőrzésé a főszerep, de megjelenik a gasztronómia és fiatalokat megszólító programelemek is lesznek. Az augusztus 21-én, szombaton tartandó eseményen az EDDA, a TNT és a Roxan is élő koncertet ad – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/zsindelyes-osszmuveszeti-fesztivalkent-szuletik-ujja-a-rendezveny-a-muzeumfaluban-2021-08-05

 

Dinnyeszüret – Nagycserkeszen is érik a gyümölcs

Hetekkel ezelőtt megjelent a hivatalos hír, hogy kiváló és bőséges a hazai dinnyetermés, melyet szeptember közepéig vásárolhatnak a fogyasztók. A nagycserkeszi gazdák is örülnek a szezonnak, bár némi savanyúság is keveredik az édes napokba, hiszen mindhiába várják a felvásárlókat.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/dinnyeszuret-nagycserkeszen-is-erik-a-gyumolcs-2021-08-03

 

Az utolsó töltényig – Könyvbemutató a Jósa András Múzeumban

A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg Az utolsó töltényig, avagy Magyar huszárok a második világháború forgószínpadán című könyv.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/az-utolso-toltenyig-konyvbemutato-a-josa-andras-muzeumban-2021-08-06

 

Alkotó idősek – Szépkorúak alkotásaiból nyílt kiállítás a Kulturális Központban

200-nál is több alkotás került a pandémia miatt megcsúszott Alkotó Idősek pályázat kiállítására a Váci Mihály Kulturális Központba.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/alkoto-idosek-szepkoruak-alkotasaibol-nyilt-kiallitas-a-kulturalis-kozpontban-2021-08-06

 

Cukiságfaktor kimaxolva – Vörös panda látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark tenyészpárja nagy gondossággal neveli a kicsinyüket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/cukisagfaktor-kimaxolva-voros-panda-latott-napvilagot-a-nyiregyhazi-allatparkban-2021-08-04