Nagyfelületű útjavítás indult 20 utcában – Iskolakezdésre szeretnének végezni
Fotó: Trifonov Éva

A város területén összesen 20 utcában zajlik kisebb-nagyobb felületen útjavítás, közel 20 ezer négyzetméteren, amely mintegy 130 millió forintos forrásból valósul meg. Az aszfalt felmarását követően történik a szükséges aknafedlapok szintbe emelése, az új aszfalt leterítése és a szükséges burkolati jelek felfestése. A munkálatok várhatóan iskolakezdésre elkészülnek.

A kivitelező az ütemtervet úgy készítette el, hogy lehetőleg rövid idő teljen el a marási munkálatok és az aszfaltozás között, tehát a tervek szerint az biztosan nem fordulhat elő, hogy hetekig ott marad a marási felület és az esetleg akadályt képez a gépjárműforgalom számára – erről Dicső Péter nyilatkozott a Nyíregyházi Televíziónak szerdán, a Bujtos utcai helyszínen.

Tervezett munka és újrahasznosítás

A NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója hozzátette, a munkálatokat igyekeznek úgy szervezni a kivitelezővel, hogy egy-egy helyszínen a lehető leghamarabb végezzenek, így a legkisebb fennakadást okozzák a közlekedésben. A felmart aszfaltot – mint minden évben, idén is – újrahasznosítják; a NYÍRVV telephelyére szállítják, majd azt zúzott köves utak stabilizálásához használják fel a későbbiekben.

Több városrészben, iskolakezdésre

A tervek szerint – bár a szerződéses határidő szeptember eleji – az iskolakezdésre valamennyi helyszínen elkészülhetnek az aszfaltozással is, hogy ez már ne zavarja a közlekedőket – erről már dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere beszélt stábunknak. – Egy 130 millió forintos közbeszerzés zajlott le júliusban a városüzemeltető cégnél. Ez nagyjából 20 ezer négyzetméter felmarására és aszfaltozására elég, mely Nyíregyháza 20 utcájában, és több körzetében fog megvalósulni, például itt, a belvárosban, valamint a Jósavárosban, Sóstón, Nyírszőlősön, Rozsrétszőlőn, az Érkertben és a Hímesben. Remélem, hogy ezek a szakaszok az új aszfaltréteggel komfortosabbá teszik a közlekedést a nyíregyházi autósok számára.

Helyszínek:

  1. Városmajor u.
  2. Rigó u.
  3. Gém u.
  4. Irinyi J. u.
  5. Izabella u.
  6. Szegély u.
  7. Nyírség u.
  8. Állomás u.
  9. Erdőalja u.
  10. Csónak u.
  11. Vadász u.
  12. Lengyel u.
  13. Gádor B. u.
  14. Törpe u.
  15. Kodály Z. u.
  16. Bujtos u. kiskörúton belül
  17. Bujtos u. nagykörúton kívül
  18. Körte u.
  19. Bem J. u.
  20. Zenit u.

Kapcsolódó galéria

Nagyfelületű útjavítás Nyíregyházán