A régi Magyarország ízei – 17 csapat, 35-féle étellel készült a fesztiválra
Fotó: Szarka Lajos

17 csapat, 35-féle étellel érkezett a negyedik alkalommal megrendezett A régi Magyarország ízei fesztiválra a Sóstói Múzeumfaluba. Idén a nyíregyháziak mellett a megyéből és az egész ország számos pontjáról érkeztek csapatok. A fesztivál különlegessége pedig az Árpád-kori hagyományos étel, az ifjú borjúból készült köleskása volt.

Régi, hagyományos magyar ételekkel, izgalmas programokkal várták az érdeklődőket szeptember 5-én a Sóstói Múzeumfaluban. A gasztronómiai fesztivál főzőcsapatainak ételeit nemcsak kóstolhatták a múzeumfalu látogatói, de szavazhattak is a legízletesebb ízekre.

„Mi Debrecenből érkeztünk, és azért választottuk a múzeumot, mert én muzeológus vagyok, de kifejezetten az ételek, amik ma nagyon vonzottak minket, most egy közös családi program miatt jöttünk el, és persze finomakat enni.”

A tájegységekre jellemző töltött káposztákon kívül betyárszalonnát, birkapörköltet, vagy akár az Árpád-kori hagyományos ételt, az ifjú borjúból készült köleskását is megkóstolhatták a látogatók.

„Időben is elvittük az ízek kavalkádját, A régi Magyarország ízei az Árpád-kori faluban öltött testet, ezer évvel ezelőtti ételeket mutattak be hagyományőrzők, és változás annyiban is történt, hogy a pandémia miatt kevesebben tudtak eljönni a régi csapatok közül, de idén új csapatok is csatlakoztak hozzánk, akik vállalták, hogy a településekre jellemző ételt hozzanak el és kínálják a vendégeink számára itt, Sóstón, a múzeumfaluban” – mondta el Baloghné Szűcs Zsuzsanna igazgató, Sóstói Múzeumfalu.  

A 17 csapat levesekkel, főételekkel, húsos és kevésbé húsos ételekkel is készült, a kilátogatók pedig mintegy 35-féle különlegességet kóstolhattak meg, az idén már negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon.

Kapcsolódó galéria

Régi Magyarország Ízei 2021