Idősügyi Tanács – Aktuális kérdésekben egyeztettek a szépkorúak

Az Idősügyi Tanács április 22-én megtartotta soron következő ülését, amelyen az ifjúsági szervezetekkel való együttműködés lehetőségét és a május 28-i Szépkorúak Sporttalálkozója rendezvény körüli szervezési feladatok kerültek középpontba. Szó esett a hamarosan megjelenő Élettörténetek című kiadványról is, amely már nyomdakész állapotban van.

Megtartotta soron következő ülését az Idősügyi Tanács április 22-én a városháza Bencs termében. A szépkorúak a hétfői találkozón többek között a fiatalabb generációval való kapcsolatfelvételt tárgyalták. Az innovatív kezdeményezés részeként a közös beszélgetések, programok és azok helyszínének lehetőségét vették számba Lengyelné Pogácsás Mária, az Ifjúsági Kerekasztal, valamint Dombóvári Gábor, a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület elnökével. A megbeszélés során kiemelt figyelmet kapott a közelgő Szépkorúak Sporttalálkozó is. A tavaly több mint ötszáz főt vonzó eseményt május 28-án rendezik meg az Atlétikai Centrumban. Telepóczkiné Farkas Márta, az Idősügyi Tanács titkára rámutatott, a szervezés gondos odafigyelést igényel mind a résztvevők, mind a szervezők részéről.

„A második napirendi pont a sportesemény előkészítése, amelyről már korábban tárgyaltunk. Most azonban konkrét operatív részleteket fogunk megbeszélni. Azért hívtuk meg Kőhalmi urat és Dajka László urat, hogy meghatározzunk bizonyos konkrét intézkedéseket. Az esemény rendkívül nagy, jelentős részvétellel számolunk, körülbelül 500–600 fővel. Célunk, hogy az esemény a biztonsági kockázatok minimalizálása mellett gördülékenyen menjen, mindenki számára örömöt okozva. A balesetek elkerülése érdekében, különösen az idősebb résztvevők védelmében, gondoskodni fogunk arról, hogy ne kerüljenek kiszolgáltatott helyzetbe”

– mondta Telepóczkiné Farkas Márta.

Az eseményen jelen volt dr. Ulrich Attila alpolgármester is, aki örömmel jelentette be, hogy nyomdakész állapotban van az a vaskosnak ígérkező kiadvány, amely a „Meséld el” pályázat keretében valósult meg. A kötet valós emberek emlékein és élettörténetein alapul, amelyek több évtizedre nyúlnak vissza. Dr. Ulrich Attila kiemelte, hogy Magyarországon egyedülálló ez a kezdeményezés, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy leírják élettörténetüket, és azt könyv formájában megjelentessék.

„Az Élettörténetek című kiadványt eddig még nem adták ki, de most már nyomdakész állapotban van a két kötetből álló, összesen 1000 oldalas mű, aminek tartalmát 2019-től 2022-ig írták. Valamikor május hónapban fog megjelenni a könyv, és ha kijött a nyomdából, elsőként azoknak adjuk át, akik az elmúlt években megírták a kötetekben szereplő élettörténeteket. Ezt a kezdeményezést, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megosszák emlékeiket és azok meg is jelenjenek, Magyarországon egyedülállónak tartom. A tervek szerint a két kötetből 100 példány készül”

– nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Az ülésen továbbá szó esett arról is, hogy az Idősügyi Tanács tagjai újra fogadóórát tartanak a város nyugdíjasai számára. A minden hónap első szerdáján megszervezett találkozó helyszíne továbbra is a Móricz Zsigmond könyvtár földszinti helyisége lesz. Mivel május 1. ünnepnap, az első fogadóórát május 8-án, szerdán tartják meg Fintor Károlyné irányításával.


 

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20240422