Jövő hétvégén lesz a Nyírségi Disznótoros Fesztivál! Finomságok, zene minden mennyiségben!
Fotó: Kohut Árpád

Az év első városi nagyrendezvényén idén is kínálnak majd hurkát-kolbászt, díjazzák majd a legjobb fogópálinkát, a böllérek szakértelmét, a színpadon pedig nemcsak helyi néptánccsoportok lépnek fel, hanem több sztárvendég is, például az Apostol együttes.

A jó hangulat a 3. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon is biztosított lesz! Az idén már kétnapos rendezvény nyitónapján, február 22-én, szombaton tartják majd a hagyományos, 19. Nemzetközi Böllérversenyt. Az ország különböző pontjairól és határokon túlról is érkeznek majd böllérek, versengő csapatok és érdeklődők a megújult Sóstói Múzeumfaluba!

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta:

A gasztro-kulturális rendezvény fő célja idén is a hagyományőrzés. A fesztiválra látogatók végigkövethetik majd a húsfeldolgozás teljes folyamatát. Láthatjuk majd, hogy hogyan sütik ki a zsírt tepertőnek, hogyan sózzák a szalonnát, hogyan füstölik a húsokat, de lesz kolbásztöltés és kocsonyakészítés is. Érdemes kilátogatni majd a Sóstói Múzeumfaluba február 22-én és 23-án!

Az idén 19. alkalommal meghirdetett böllérversenyen, az eddigi jelentkezések alapján mintegy 20 csapat méretteti majd meg magát a Sóstói Múzeumfaluban, ahol várhatóan 15 ezer adag ételt kínálnak majd! Támba Miklós, a Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület elnöke azt mondta:

A rendezvényen – mint minden évben – most is díjazzák majd a legjobbakat! Többek között a legügyesebb böllért, a legnépszerűbb csapatot, a legfinomabb hurkát és kolbászt, de az italokat is díjazzák majd.

Nemcsak az ízek szerelmeseit várják a Sóstói Múzeumfaluba, hiszen a kétnapos rendezvényt kulturális, szórakoztató programkínálat színesíti. A reggeli óráktól népdalkörök, néptánccsoportok szórakoztatják majd az érdeklődőket, majd jönnek a könnyűzenei és mulatós előadók, többek között Varga Viktor és Fásy Zsüliett, valamint az Apostol Együttes is fellép majd a Múzeumfaluban. De lesz kiállítás és szatmári farsang is – utóbbiak február 23-án, a rendezvény második napján. Erről szólt Dr. Szabó Sarolta, a skanzen igazgatója:

Hagyományos szatmári farsang, 'falukerülés' is lesz – maskarások lármáznak majd, vigadozásukkal elűzik majd a telet!

További, kapcsolódó információk itt:

Idén már két napig tart a disznótoros fesztivál – A helyszín a megújult múzeumfalu

Kedvcsináló: hamarosan itt a III. Disznótoros Fesztivál – Tavaly 10 ezer vendég érkezett

„Fülétől a farkáig” – Egyre több részlet derül ki az idei Disznótoros Fesztiválról

Újabb részletek derültek ki a III. Nyírségi Disznótoros Fesztivállal kapcsolatban!

Hurka, kolbász fogópálinka - Februárban ismét itt a Nyírségi Disznótoros Fesztivál

Újra visszatér az Apostol együttes - Ők is zenélnek a Nyírségi Disznótoros Fesztiválon

Nyírségi Disznótoros Fesztivál - Hamisítatlan disznóvágás, finomságok a fülétől a farkáig!

Hagyományőrzés és szórakoztatás a Disznótoros Fesztiválon

Újabb részletekre derült fény a Nyírségi Disznótoros Fesztivállal kapcsolatban!

Nemcsak Disznótoros Fesztivál, hanem Szatmári farsang is lesz a Sóstói Múzeumfaluban!

Kapcsolódó galéria

III. Nyírségi Disznótoros Fesztivál sajtótájékoztatója a Sóstói Múzeumfaluban