Kedvcsináló: hamarosan itt a III. Disznótoros Fesztivál – Tavaly 10 ezer vendég érkezett

Kedvcsináló: hamarosan itt a III. Disznótoros Fesztivál – Tavaly 10 ezer vendég érkezett

2020-ban február 22-én és 23-án szervezik meg a Sóstói Múzeumfaluban, a III. Nyírségi Disznótoros Fesztivált és XIX. Nemzetközi Böllérversenyt. Tavaly is nagy népszerűségnek örvendett a rendezvény.

Tavaly 10 ezer vendég érkezett a Sóstói Múzeumfaluba, hogy felelevenítve a régi hagyományokat, megkóstolhassa a főzőcsapatok ínycsiklandozó kínálatát. Összesen 2 tonnányi étel fogyott el. Nem csak Magyarországról, hanem a határon túlról is érkeztek versenyzők. Idén február 22-én és 23-án szervezik meg, szintén a Sóstói Múzeumfaluban.

Kedvcsinálónak nézzék meg, hogy a tavaly érkező látogatók mit mondtak a rendezvényről!

Olvasói levél is érkezett szerkesztőségünkbe 2019-ben:

„Nekem is élmény volt a disznóvágásos rendezvény, hát még a fiamnak! Én még jól emlékszem a malacvisításra és a felnőttek tüsténkedésére azokon a hajnalokon, vidékről származom ugyanis, így volt annak idején részem disznótorban. Igaz, akkor csak a farkát fogtam meg, azt is inkább, mikor már feküdt...

De hiába meséltem eddig erről a fiamnak, mást ezt élőben látni. Bár nem hajnalban értünk ki, így a vágásról lemaradtunk, de a feldolgozásról és a kóstolásról nem. Sok helyen megfigyelhettük, hogyan készül a kolbász, a hurka, és hogy az nem a semmiből kerül az áruházak hűtőibe, hanem összehangolt kezek munkája által.

Mindenhol nagyon kedvesen fogadtak és kínáltak, a kóstolójegy ára is korrekt volt, a látvány mellett pedig plusz élmény volt a fiamnak a játszópark, méltó volt a múzeumfaluhoz. Nekem tetszettek a színpadi programok is, de talán pár padot le lehetne oda rakni, ha valaki tovább időzne. A napos idővel szerencsénk volt, az pedig jó újítás, hogy ingyenes buszokkal is ki lehetett menni Sóstóra, sokan is voltak rajta. Így legalább én is megkóstolhattam a toroskáposzta mellett a fogópálinkát is...”