Újra visszatér az Apostol együttes - Ők is zenélnek a Nyírségi Disznótoros Fesztiválon

Újra visszatér az Apostol együttes  - Ők is zenélnek a Nyírségi Disznótoros Fesztiválon
Újra visszatér az Apostol együttes - Ők is zenélnek a Nyírségi Disznótoros Fesztiválon

Lassan már teljesen nyilvános a III. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XIX. Nemzetközi Böllérverseny programkínálata. Azt már a kezdetektől tudni lehetett, hogy bár a disznóságoké lesz a főszerep, a szórakozás sem marad el és a színpadon egymást váltják majd a fellépők. Zenél az MC Haver és a Teknő, mostanra pedig kiderült: érkezik az Apostol együttes is.

Az idei év egyik legnagyobb újdonsága, hogy most már nem egy, hanem két napon át tart majd a fesztivál a Sóstói Múzeumfaluban. Február 22-én, szombaton minden a már korábban megszokottak szerint fog zajlani: hat órakor lesz kapunyitás, fél hét és fél nyolc között megtörténik a disznók kábítása és kivéreztetése, ezt követi a perzselés és a bontás, majd kezdődhet a finom ételek elkészítése. A finomságokat 500 forintos kóstolójegy ellenében lehet megkóstolni. Február 23-án, vasárnap azonban már nem lesz disznóvágás, viszont a csapatok egész nap sütnek-főznek, grilleznek majd. Bemutatják, hogy a sertéshúst milyen sokoldalúan lehet elkészíteni a „fülétől a farkáig”.

Ingyenes buszjárat

Mint ahogyan az a tavalyi fesztiválon is biztosított volt, az önkormányzat jóvoltából és támogatásával február 22-én és 23-án reggel 6 és este 6 óra között 20 percenként ingyenes buszjáratok járnak majd a Vasútállomás és Sóstógyógyfürdő között.

Farsangi mulatság is lesz

A fesztiválon lesz csilievő verseny, farsangi mulatság, a hagyományőrző együttesek mellett pedig népszerű és ismert előadók adják majd egymásnak a mikrofont. Jön a Zeneexpressz, zenél többek között MC Haver és a Teknő, illetve az idén fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Apostol együttes is.

Az ifipark után a múzeumfaluban

Az ifjúsági parkos, valamint az akkor még BUSZACSA-s koncertek után, újra Nyíregyházára látogat az Apostol együttes, ami hazánkban és határainkon túl is évtizedek óta a popzene egyik legnépszerűbb zenekara. Február 22-én, szombaton, a disznótoros fesztiválon zenélnek majd. Az együttes vezetőjével, Németh Zoltánnal beszélgettünk.

– Számtalan alkalommal felléptünk már Nyíregyházán, nehéz lenne elfelejteni az ifjúsági parkos koncertjeinket is, de az biztos, hogy minden szempontból nagyon kellemes emlékek kötnek minket a városhoz. Az egyik ilyen, hogy a dr. Bánhidiné Maróti Magdolna vezette ZIG Singers meghívott minket a 10 éves jubileumi koncertjére 1998-ban, és együtt léphettünk fel a szabolcsi megyeszékhelyen. De szintén Maróti Magdolnához köthető, hogy egyszer az Apostol együttes a kísérőzenekara is volt. A salgótarjáni országos amatőr fesztiválon ugyanis két kategóriában is első lett 1970-ben, pop kategóriában pedig pont velünk. Már csak a rengeteg emlék miatt is, szívesen és bármikor örömmel játszunk Nyíregyházán.

Elhangoznak a nagy slágerek

– Nagyon várjuk már a februári koncertet. Természetesen eljátsszuk majd a nyíregyházi közönségnek az Apostol együttes nagy slágereit, de lesznek új dalok is, amelyek még nem annyira népszerűek. Nem titkolt célunk, hogy az 1999 után készült dalainkra is szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni. Az Apostol együttes egyébként idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját, amit a Papp László Sportarénában egy hatalmas koncerttel koronázunk meg március 20-án. Erre az alkalomra új dalokat is készítettünk, ezek közül néhány premierje pont Nyíregyházán várható majd.

„Zenélünk, ameddig bírunk”

– Hogy miről szól majd a jövő az Apostol életében? Nem vagyunk tinédzserek, de ameddig szeret minket a közönség, hívnak minket és amíg tudunk muzsikálni, addig szívesen fogunk játszani. Rengeteg koncertfelkérésünk van most is, így a jövőben kizárólag a zenekar egészségi állapota gátolhat majd meg minket abban, hogy színpadra állhassunk. Bízunk benne, hogy ez minél később következik be, és még jó pár évig zenélhet az Apostol – zárta a beszélgetést a zenekarvezető.