Hírösszefoglaló: Sportcélú támogatások, óvodai jelentkezés, bővülő erdő, újuló Korona Hall

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Sportcélú támogatások 2021-ben

Január közepén jelentek meg (a Nyíregyházi Naplóban is) a sportcélú támogatások pályázati felhívásai. Akkor dr. Kovács Ferenc egy közösségi média posztban utalt rá, bízik benne, hogy a járványhelyzet enyhülésével hamarosan visszaállhat a régi rend, „de emellett is fontos, hogy ebben a nehéz időszakban se engedjük el a nyíregyházi sportszervezetek kezét, segítsük mindennapi működési, versenyeztetési kiadásaikat; ösztönözve őket, hogy a későbbiekben is aktívan járuljanak hozzá sportéletünk magas színvonalához, és sikereik által tovább öregbítsék városunk hírnevét”. Az önkormányzat sportreferense, Hornyák Enikő arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a tavalyihoz képest több pályázat érkezett be.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sportcelu-tamogatasok-2021-ben-2021-04-10


Óvodai jelentkezés – Május 12-ig kell bejelenteni a 3 éves gyerekeket a szülőknek

Május 12-ig kell bejelenteni a nyíregyházi önkormányzati óvodákba a 3 éves gyerekeket. Több intézményt is megjelölhetnek a szülők, de a körzetes óvoda köteles felvenni az intézménybe jelentkezőket.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/ovodai-jelentkezes-majus-12-ig-kell-bejelenteni-a-3-eves-gyerekeket-a-szuloknek-2021-04-09


Több száz millió forint értékű röntgenkészülék érkezett a kórházba

Új röntgengép érkezett a Jósa András Oktatókórház Kardiológiai Osztályának Hemodinamikai Laborjába. Az eszköz különlegessége, hogy alapvetően szívvizsgálatokra és -beavatkozásokra tervezték, de más erek vizsgálatára is alkalmas. A gép több száz millió forintba került, a kórház európai uniós forrásból valósította meg a fejlesztést.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tobb-szaz-millio-forint-erteku-rontgenkeszulek-erkezett-a-korhazba-2021-04-06


Új erdőrész Nyíregyházán – Több ezer fát ültetnek el az Igrice-mocsár mellett

Bővül az erdősültség Nyíregyházán, 3,6 hektáros területen hoznak létre új erdőt. Az erdészek már elkezdték a munkát az Igrice-mocsár melletti részen. Az erdőtelepítés során egy elegyes-tölgyest hoznak létre, amelyet a terület szomszédságában található természetvédelmi terület védelme és a talaj adottságai miatt választott a NYÍRERDŐ Zrt.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/uj-erdoresz-nyiregyhazan-tobb-ezer-fat-ultetnek-el-az-igrice-mocsar-mellett-2021-04-07


2022 pünkösdjén nyithat a Görögkatolikus Egyháztörténeti Múzeum

Ma már feltűnő a Bethlen Gábor utcán, a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola szomszédságában magasodó Görögkatolikus Egyháztörténeti Múzeum épülete. Az újratervezés után tavaly október 2-án megtörtént az ünnepélyes alapkőletétel, és azóta rohamos léptekkel haladnak az építők a közel másfél milliárdos beruházással. Jövő év pünkösdjén várható a nyitás.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/2022-punkosdjen-nyithat-a-gorogkatolikus-egyhaztorteneti-muzeum-2021-04-07


Egy név – egy élet: a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

Egy név – egy élet. Idén ez a holokauszt emléknap mottója. 2021-ben Magyarországon páratlan válaszra talált a kezdeményezés, hogy úgy emlékezzenek a Soá emléknapján zsidóságuk miatt meggyilkolt honfitársakra, hogy több város összekapcsolásával, minden helyen a település egykori áldozatainak nevét olvassák fel, egész napos online esemény keretében.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/egy-nev-egy-elet-a-holokauszt-magyarorszagi-aldozatainak-emleknapja-2021-04-08


Az angol nyelvoktatás megújítása, motivációs pályázat a Nyíregyházi Egyetemen

Tíz nyíregyházi és megyebeli iskola 2400 diákja és 22 pedagógusa vesz részt a Nyíregyházi Egyetem nyelvoktatási programjában, melynek célja a közép- és emeltszintű érettségire való felkészítés. Ezen túl az Angol Nyelvi Tanszék nyilván hallgatókat is igyekszik toborozni a közös munka során.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/az-angol-nyelvoktatas-megujitasa-motivacios-palyazat-a-nyiregyhazi-egyetemen-2021-04-07


Idén is biztosít balkonföldet a város lakóinak a NYÍRVV Nonprofit Kft.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. idén is balkonföldet biztosít a város lakóinak, hogy ezáltal is még szebbé varázsolhassák környezetüket.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/iden-is-biztosit-balkonfoldet-a-varos-lakoinak-a-nyirvv-nonprofit-kft-2021-04-07


Megújul a Korona Hall – Áprilisban kész lehet az ezentúl arany színekben pompázó bálterem

Megújul a Korona Hotel bálterme, a munkálatokat tavaly ősszel kezdték és várhatóan április végére befejezik. A terem megjelenése a ’90-es évek óta változatlan volt, a korszerűsítés után új színeket kap, a neve pedig ezentúl Korona Hall lesz.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujul-a-korona-hall-aprilisban-kesz-lehet-az-ezentul-arany-szinekben-pompazo-balterem-2021-04-08


Varázslatos tulipánmező Nyíregyháza határában: 7000 tő várja a jó időt!

Bár a csillagászati és a naptári tavasz is hetekkel ezelőtt megkezdődött már, az április eddig a lehető legszeszélyesebb oldalát mutatta. Havazást váltja napsütés, és fordítva, emiatt pedig a tulipánok is később nyílnak… Ha valaki azt hiszi, hogy egy virágmező látványáért egészen Hollandiáig kellene utaznia, az téved: Nyíregyháza határában, Ferenctanyán 7000 tő tulipán várja, hogy bimbót bonthasson.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/varazslatos-tulipanmezo-nyiregyhaza-hataraban-7000-to-varja-a-jo-idot-2021-04-09