Megújul a Korona Hall – Áprilisban kész lehet az ezentúl arany színekben pompázó bálterem
Fotó: Szarka Lajos

Megújul a Korona Hotel bálterme, a munkálatokat tavaly ősszel kezdték és várhatóan április végére befejezik. A terem megjelenése a ’90-es évek óta változatlan volt, a korszerűsítés után új színeket kap, a neve pedig ezentúl Korona Hall lesz. 

Buda-Kovács Béla, a Korona Hall kereskedelmi igazgatója kiemelte:

„A ’90-es évektől ugyanaz a dizájn van, biztos mindenki emlékszik a türkiz színekre, illetve a bordó padlóra, még a kaszinó idejéből. Szerettük volna most kihasználni azt, hogy hónapok óta nem történik semmi és akkor most ez egy ideális állapot arra, hogy felújítsuk, és bízunk abban, hogy mihamarabb újraindul az élet és megtölthetjük a termet rendezvényekkel.” 

A terem új nevet is kapott, ezentúl Korona Hallnak hívják, a funkciója viszont változatlan lesz, esküvőknek és kulturális rendezvényeknek ad majd otthont. Az épületben olyan neves művészek is adtak már nagy sikerű hangversenyt, mint például Kodály Zoltán és Bartók Béla. A felújítás után széles közönséget próbálnak megszólítani.

Bakai Judit, a Korona Hall rendezvényszervezője azt is hozzátette:

„Egy kicsit szeretnénk Nyíregyháza kulturális palettáját színesíteni. Olyan koncerteket szeretnénk itt elsősorban, ami a középkorosztályt célozza meg, klubkoncerteket, vacsoraesteket, pódium előadásokat, önálló esteket és stand-up előadásokat szeretnénk itt tartani.” 

A Korona Hall már több előadóval is felvette a kapcsolatot és ha a járványhelyzet is engedi, nyártól különböző rendezvényekre újra várják majd a vendégeket. A terem felújítását – amit önerőből finanszíroznak – várhatóan még a hónap végére befejezik.

Kapcsolódó galéria

Megújuló díszterem