Varázslatos tulipánmező Nyíregyháza határában: 7000 tő várja a jó időt!
Fotók: A kert

Bár a csillagászati és a naptári tavasz is hetekkel ezelőtt megkezdődött már, az április eddig a lehető legszeszélyesebb oldalát mutatta. Havazást váltja napsütés, és fordítva, emiatt pedig a tulipánok is később nyílnak… Ha valaki azt hiszi, hogy egy virágmező látványáért egészen Hollandiáig kellene utaznia, az téved: Nyíregyháza határában, Ferenctanyán 7000 tő tulipán várja, hogy bimbót bonthasson.

A tavasz, mint minden évben, csodálatos virágzással köszönt be országszerte, azonban idén, a változékony időjárás miatt, erre még egy kicsit várnunk kell. Bár sok fa már színes ruhát öltött, az évszak hírnökeinek, a tulipánoknak még napsütésre van szükségük.

 

ÁMULATBA EJTŐ LÁTVÁNY

 

Ha tulipán, akkor Hollandia! – vágnák rá sokan. Pedig, noha a hollandok valóban kereskednek velük és bámulatos tulipánkerteket hoztak létre, amiket turisták ezrei látogatnak meg ilyenkor, nem kell azonban odáig utaznunk, hogy ilyet lássunk. Tulipánkert nem is olyan messze Nyíregyházától, itt is létezik, Ferenctanyán, „A kert”-ben, ami mára már egy közösségi térként funkcionál, és ahol tavaly júniusban egyhektáros területen, 2500 tő francia levendulával várták a szüretelőket (azóta ez a szám már 4000-re nőtt).

 

A TERVEK SZERINT SZÜRET IS LESZ MAJD

 

Török-Bolek Tünde, „A kert” tulajdonosa azt mondja, tavaly lett volna az első tulipánszüretük, de az a Covid miatt elmaradt. Bíznak benne, hogy idén a levendulaszürethez hasonlóan, ezt is meg tudják majd tartani. Sajnos azonban egyelőre a sokszor télies időjárás nem kedvez a virágoknak, így még csak várhatóan a jövő hét vége felé kezdenek el nyílni.

Amint virágba borul a tulipánmező, a helyszínről, friss képekkel jelentkezünk majd.