Hírösszefoglaló: lezárult PPP szerződés, „Made in Nyíregyháza", csendes B.Ú.É.K

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hetek legfontosabb hírei egy helyen! 

Megállapodás született – Lezárták a Campus Kollégium PPP szerződését

Megállapodás született a Nyíregyházi Egyetem és a külföldi tulajdonú Strabag Kft. között a Campus Kollégium úgynevezett PPP szerződésének lezárásáról. Ennek köszönhetően az egyetem éves szinten 206 millió forint bérleti díjat és 180 millió forint üzemeltetési díjat takaríthat meg. A hasonlóan előnytelen konstrukcióval épült Szandra Hotel egyetemi kézbe kerüléséről azonban még nem született megállapodás az azt üzemeltető helyi vállalkozóval.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megallapodas-szuletett-lezartak-a-campus-kollegium-ppp-szerzodeset-2021-12-21

campus.jpg

„Made in Nyíregyháza" az Adventi Forgatagban is

Keresd, vedd, szeresd a nyíregyházit! – ez a jelmondata annak a kezdeményezésnek, melynek keretében november 26. és december 31. között a nyíregyházi Adventi Forgatagban, a szökőkút mellett található Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum „Made in Nyíregyháza" feliratú kis faházában minden nap más és más helyi termelő, kézműves, hagyományos helyi termékkészítő, valamint szolgáltató várja termékeivel az érdeklődőket.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/made-in-nyiregyhaza-az-adventi-forgatagban-is-2021-12-23

madein.jpg

Elmarad a belvárosi ünnepség és a tűzijáték – Csendes BÚÉK

Nehéz döntést hozott a városvezetés a 2021-es esztendő búcsúztatása és az új év köszöntése, vagyis a szilveszteri belvárosi mulatság ügyében. A jelen helyzetben nem lesz sem tűzijáték, sem utcabál a nyíregyházi belvárosban.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elmarad-a-belvarosi-unnepseg-es-a-tuzijatek-csendes-buek-2021-12-21

tuzijatek.jpg

Kállay-ház – Tovább bővült a Kállay Gyűjtemény

Újabb tétellel bővült a Kállay Gyűjtemény. Az egykori miniszterelnök, Kállay Miklós külügyminisztere, a közel egy évig hivatalban levő Ghyczy Jenő, a háborúból való kilépési politika egyik irányítójának díszmagyar viselete és kitüntetései kerültek a Kállay-házba Nyíregyházára.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kallay-haz-tovabb-bovult-a-kallay-gyujtemeny-2021-12-22

kallay.jpg

Megújul a székesegyház: állószentek és vértanúk az új harang alatt

Állami támogatással több száz milliós nagyságrendű felújítás zajlik a görögkatolikus Szent Miklós-székesegyházban, a Bercsényi és Bethlen Gábor utca sarkán. A Nyíregyházi Egyházközség nemcsak épületbővítésre és korszerűsítésre vállalkozott, hanem új szentképekkel díszítik a templom falait, és pótolni szeretnék a II. világháború idején lefoglalt harangot.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujul-a-szekesegyhaz-alloszentek-es-vertanuk-az-uj-harang-alatt-2021-12-22

templom.jpg

Szivárványos lett a karácsony a Szivárványban

Tavaly karácsonyhoz képest, nagy a sürgés-forgás a Sóstói Szivárvány Otthonában. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb szociális intézményében, komoly biztonsági intézkedések mellett újra fogadhatnak látogatókat a bent lakók, sőt arra is van lehetőség, hogy az idősek egy kis időre a családjuk körében, otthon ünnepeljenek. Megható látni, hogy ez milyen örömet tud okozni az időseknek és családtagoknak.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/szivarvanyos-lett-a-karacsony-a-szivarvanyban-2021-12-25

szivarvany.jpg

Ösztöndíj lehetőségek az egyetemen – Jelentősen bővül a hallgatók támogatása

Történelmi fordulathoz érkezett a Nyíregyházi Egyetem, mind a diákok, mind a tanárok új anyagi lehetőségeket kapnak. Ez annak köszönhető, hogy augusztustól alapítványi formában működik az intézmény. A diákoknak nagymértékben bővül az ösztöndíj- és a támogatási rendszer, illetve mindenki számára biztosítanak kollégiumi helyet, aki igényel.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/osztondij-lehetosegek-az-egyetemen-jelentosen-bovul-a-hallgatok-tamogatasa-2021-12-20

osztondij.jpg

Lakhatás, munka, oktatás, integráció - Évértékelő a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál

Évértékelő rendezvényre hívta partnereit a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az alpolgármester mellett egyházi méltóságok, pedagógusok, és a Huszár Lakótelep gondnoka is hivatalos volt a könyvtárban megrendezett eseményre. A kisebbségi önkormányzat elnöke mélyebb betekintést kért az önkormányzattól azokba a döntésekbe, melyek őket is érintik. Kiemelt területnek említette a munka és az oktatás ügyét.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/lakhatas-munka-oktatas-integracio-evertekelo-a-roma-nemzetisegi-onkormanyzatnal-2021-12-25

roma.jpg

Michelin-adomány: egymillió forint az idősek és fogyatékosok alapítványának

1 millió forintot adományozott a Michelin Hungária Kft. az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálati Alapítvány javára. A civil szervezet elnöke szerint a jövő évi programok támogatására, több száz ember örömére, esetleg egy évforduló megünneplésére fordítják a felajánlás összegét.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/michelin-adomany-egymillio-forint-az-idosek-es-fogyatekosok-alapitvanyanak-2021-12-20

mich.jpg

Adományt kaptak a tanodás gyerekek – Egymillió forint értékben hozott játékokat az IKSZ

Több mint egymillió forint értékben adományozott játékokat az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a Nyíregyházi Egyházmegye öt tanodájának. Összesen 135 gyerek kapott olyan társasjátékot, amit haza is vihetett és otthon, a saját családjával játszhat vele. A tanodákba általános és középiskolás, hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek járnak, a tanórák után biztosítanak hasznos, szabadidős foglalkozásokat. A nagyszabású adományt főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fiatalok ajánlották fel, de az ország más pontjairól, illetve a határon túlról is érkezett segítség.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/adomanyt-kaptak-a-tanodas-gyerekek-egymillio-forint-ertekben-hozott-jatekokat-az-iksz-2021-12-20

iksz.jpg