Michelin-adomány: egymillió forint az idősek és fogyatékosok alapítványának
Fotó: Szarka Lajos

1 millió forintot adományozott a Michelin Hungária Kft. az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálati Alapítvány javára. A civil szervezet elnöke szerint a jövő évi programok támogatására, több száz ember örömére, esetleg egy évforduló megünneplésére fordítják a felajánlás összegét.

 

Advent idején hagyományosan megnő az adományok száma. A Szociális Gondozási Központ igazgatója is köszönettel fogadta a Michelin Hungária felajánlását, melynek bőven lesz helye a nyíregyházi szociális szférában. Készül már a ’22-es közösségi események programterve.

„Az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálati Alapítvány 2001-től működik. Legfontosabb célunk, hogy olyan közösségi rendezvényeket szervezzünk a Nyíregyházán élő idősek és fogyatékos személyek számára, amire szívesen eljönnek és nagy az igény. Ilyen rendezvény pl. a kulturális rendezvények, sportesemények. Évek óta megszervezzük az Idősek Akadémiáját, az Alzheimer Cafét. Természetes, hogy Nyíregyháza határain túl különböző kirándulásokat szoktunk szervezni” – tájékoztatott Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Szociális Gondozási Központ igazgatója.

Minden évben az ünnepi ajándékokra, és a legkülönfélébb alkalmakra pályázik az alapítvány, illetve kisebb adományokat is kapnak. Emellett munkatársaik az adójuk 1%-ával támogatják az intézményeket, melyet mástól is köszönettel fogadnak. Pénzadománnyal érkezett az Őz utcai Nappali Ellátó Központba a Michelin, így segítik az ellátásban részt vevő 270 gondozott, és a városi idősek egy részének sokféle programját.

„Mi azt gondoljuk, hogy akkor működhetünk sikeresen, ha körülöttünk a társadalom sikeresen működik, és keressük azokat a szervezeteket, amelyek a leginkább rászorulókat, legelesettebbeket támogatják. Úgy látjuk, hogy az Idősekért és Fogyatékosokért Közalapítvány épp azt a réteget segíti, akinek legnagyobb szüksége van támogatásra a mindennapjaihoz, és azért gondoltuk, hogy ez az adomány jó helyre fog érkezni” – mondta az adományozó, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője, dr. Nemes Attila.

Bizonyíték, hogy itthon érzik magukat a multicégek, ha részt vesznek a város életében, együttműködnek az önkormányzattal, segítik egymást, örülnek a másik sikerének.

„A Michelin az a cég, aki most ünnepli 25 éves jubileumát itt, Nyíregyházán, továbbvitte a régi Taurus hagyományokat. Ez alatt a 25 év alatt nagyon sokat fejlődött. Új munkahelyeket teremtett, de én most mégis a társadalmi felelősségvállalás jegyében tett dolgait emelném ki. Ismerjük a Michelin Bringa Fesztivált. Támogatják a kultúrát, a sportot, a szociális rendszerünket. Ezzel az 1 milliós adománnyal pedig azt az alapítványt, mely az idősekért és a fogyatékosokért dolgozik” – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester.

Köszönet és elismerés az adományért! – fejezte be köszöntőjét a polgármester, és emlékeztettet arra, hogy a közgyűlés nívódíját a Michelin Hungária Kft. kapta, éppen közösségi vállalásaiért, a nyíregyháziak támogatásáért.

Kapcsolódó galéria

Michelin adomány a Nappali Ellátó Központnak