Elmarad a belvárosi ünnepség és a tűzijáték – Csendes BÚÉK
Fotó: Szarka Lajos

Nehéz döntést hozott a városvezetés a 2021-es esztendő búcsúztatása és az új év köszöntése, vagyis a szilveszteri belvárosi mulatság ügyében. A jelen helyzetben nem lesz sem tűzijáték, sem utcabál a nyíregyházi belvárosban.

Óvatosan szervezték az adventi hetek programját Nyíregyházán. Messze nem volt olyan gazdag az eseménysor, mint a korábbi években, mégis tömegek keresték fel a karácsonyi forgatagot, szeretik annak hangulatát, és meglepően sokan voltak jelen a vasárnapi gyertyagyújtásokon.

„A jelenlegi szabályozások szerint az 500 fő fölötti zenés-táncos összejöveteleket, rendezvényeket, ahol van koncert, ott kordonnal és védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, függetlenül attól, hogy kül- vagy beltéren van-e. Ezt a hangulatot nem akartuk elrontani azzal, hogy kordonozunk, biztonsági őröket állítunk, széthúzzuk az embereket, ezért úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a szilveszteri rendezvényeket. Nem lesz sem tűzijáték, nem lesznek fellépők, bár nyitva lesznek az árusok. Hiszem, hogy a városvezetés helyes döntést hozott! Annak a függvényében meg még inkább, hogy Magyarországon is terjed már az omikron. Két nap alatt háromszorosára ment fel azoknak az embereknek a száma, akik ezt megkapták. Ha szétnézünk a világban, láthatjuk, hogy ez elég komoly problémát okoz. Remélem azt, hogy jövőre már tényleg normalizálódik annyira a helyzet, hogy a nagy tömegrendezvényeket is nagy biztonsággal meg lehet tartani! Egyébként meg mindenkinek áldott karácsonyt kívánok, jó egészséget és boldog új évet, az önkormányzat vezetése nevében” – fogalmazott dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Valamennyiünk reménye az, hogy jövő év végére magunk mögött tudhatjuk a vírust, és 2022 szilveszterén találkozhatunk a Kossuth téren. Persze az év végéig várja még a látogatókat a forgatag, és az óriáskerék is forog december 31-ig.