Hírösszefoglaló: közgyűlés, ajándékok és adományok, oltás és bérfejlesztés

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hetek legfontosabb hírei egy helyen! 
 

Mobilitási és klíma akcióterveket fogadott el a közgyűlés

Elfogadták Nyíregyháza Fenntartható Városi Mobilitási Tervét, valamint a Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervét a város 2021. évi utolsó közgyűlésén. Ezek mellett döntöttek egy külterületi utak fejlesztésére irányuló pályázatról, illetve elfogadták a tájékoztatót a város elbírálás alatti, megvalósítás alatt álló és lezárás alatt lévő pályázatairól is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/mobilitasi-es-klima-akcioterveket-fogadott-el-a-kozgyules-2021-12-15

kozgyules.jpg

Karácsonyi ajándék az óvodáknak – Hatmillió forintért vásárolhatnak sporteszközöket

Hatmillió forintot kapnak az önkormányzati óvodák sporteszközök vásárlására. A városvezetés 2015 óta ad karácsonyi ajándékot az intézményeknek a megtakarításoknak köszönhetően. Ebben az évben 16 mázsa almát is kiosztottak az óvodáknak és bölcsődéknek.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/karacsonyi-ajandek-az-ovodaknak-hatmillio-forintert-vasarolhatnak-sporteszkozoket-2021-12-14

ovi.jpg

Electrolux-adomány – Hűtőket kapott a kórház és a szociális intézmények

Harminc darab hűtőszekrényt ajánlott fel az Electrolux a város egészségügyi és szociális intézményei számára. A gyár annak örömére adományozott ismét, hogy nemrégiben elkészült a 11 milliomodik termék a vállalat nyíregyházi egységében.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/electrolux-adomany-hutoket-kapott-a-korhaz-es-a-szocialis-intezmenyek-2021-12-17

huto.jpg

Kihelyezett oltás – Több száz dolgozó kapott vakcinát

Több száz dolgozó kapott vakcinát az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság kihelyezett csoportos oltásainak egyikén. Bár a pontos adatokra még várni kell, az azonban elmondható, hogy sikeres volt az akció, csakúgy, mint az önkormányzati munkahelyeken végzett szemléletformálás is. Az előzetes eredmények alapján 40 munkavállaló kaphatott első, míg közel 300 második vagy harmadik oltást.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kihelyezett-oltas-tobb-szaz-dolgozo-kapott-vakcinat-2021-12-14

vakcina.jpg

Felújították a Jókai udvarát – Elkészült a 23 millió forintos beruházás a Kálvin téren

Felújították a Jókai Mór Református Általános Iskola udvarát. A beruházásra összesen 23 millió forintot fordítottak, ebből az összegből többek között járdát építettek és műfüves gumilapokat fektettek le több száz négyzetméteren. A Kálvin téri épületben jelenleg három évfolyamban összesen 350 gyerek tanul.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/felujitottak-a-jokai-udvarat-elkeszult-a-23-millio-forintos-beruhazas-a-kalvin-teren-2021-12-14

jokai.jpg

TOP100 a gazdaságban – Idén is górcső alá került a megye gazdasága

Révész Bálint, a Révész cégcsoport tulajdonosa vehette át az idei TOP100-as Gazdasági-díjat. Az elismerést az adóhatóság, a megyei iparkamara és Kelet-Magyarország közösen adományozzák a legjobban teljesítő szabolcsi vállalkozásoknak. Idén 14 alkalommal rendezték meg a díjátadót, amelyen gorcsó alá került a megye és az ország gazdasági helyzete is.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/top100-a-gazdasagban-iden-is-gorcso-ala-kerult-a-megye-gazdasaga-2021-12-16

top100.jpg

Bérfejlesztés – Legalább 2–2,5-szeresükre emelkednek a bérek

Több mint 10 milliárd forintot költhet fejlesztésekre a Nyíregyházi Egyetem a következő években, melyből többek között az oktatók és egyetemi dolgozók bérfejlesztése is megvalósul. A korábbi fizetések jellemzően a 2–2,5-szeresükre emelkednek, így 400 ezer és 1,2 millió forint között lesz minden oktató bruttó bére. A munkaszerződésekben kijelölt indikátorok alapján azonban további pénzjuttatásokat és szociális juttatásokat is beépítettek a bérekbe, így például hosszú évek után újra van cafeteria is a Nyíregyházi Egyetemen.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/berfejlesztes-legalabb-225-szeresukre-emelkednek-a-berek-2021-12-14

nye ber.jpg

Történelmi pillanatok – Emeletes vonat közlekedik ezentúl Nyíregyházán

Már Nyíregyházán is jár az emeletes KISS vonat. December 12-től péntekenként és a hétvégéken utazhatnak ezekkel a modern, korszerű járművekkel többek között a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon is. Nyíregyházán már elkezdődött a Tokaji úti aluljáró tervezése, a jövőben pedig intermodális csomópontot alakítanak ki a pályaudvaron.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/tortenelmi-pillanatok-emeletes-vonat-kozlekedik-ezentul-nyiregyhazan-2021-12-13

vonat.jpg

Így döntötte ki a szél a karácsonyfát - Kamera rögzítette a balesetet a Kossuth téren

Kidőlt Nyíregyháza karácsonyfája vasárnap, a szakemberek még a hétvégén, rögtön nekiláttak a helyreállítási munkálatoknak. Viharos, 60-70km/h-s szél tombolt vasárnap hajnalban, ami kitörte a 16 méter magas lucfenyőt.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/igy-dontotte-ki-a-szel-a-karacsonyfat-kamera-rogzitette-a-balesetet-a-kossuth-teren-2021-12-13

kidolt.jpg

Kedd délben újra helyére került a város karácsonyfája

Kedd délben sikerült visszahelyezni a város karácsonyfáját, miután azt vasárnap a viharos szél kitörte helyéről.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kedd-delben-ujra-helyere-kerult-a-varos-karacsonyfaja-2021-12-15

felallt.jpg

Adomány – Ötszázezer forintot ajánlottak fel Nyíregyháza vállalkozói

Ötszázezer forintnyi adományt gyűjtött össze a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház számára. A vállalkozók felajánlásaiból a pulmonológiai osztály eszközbeszerzéseit támogatják majd az egyesület tagjai.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/adomany-otszazezer-forintot-ajanlottak-fel-nyiregyhaza-vallalkozoi-2021-12-17

vallalkozok.jpg

Varázslatos film készült a 2021-es Nyíregyházi Adventi Forgatagról - Nézze meg!

Csodálatos látvány fogadta idén is a város Adventi Forgatagába érkezőket. Ebből készült egy videó, nézzék meg önök is a legjobb pillanatokat!

https://www.nyiregyhaza.hu/post/varazslatos-film-keszult-a-2021-es-nyiregyhazi-adventi-forgatagrol-nezze-meg-2021-12-19

kisfilm.jpg

Minősített könyvtár – Szakmai kitüntetést kapott a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is pályázatot hirdetett a Minősített Könyvtár címre. A Móricz Zsigmond könyvtár már másodszor nyerte el a díjat, magas színvonalú szakmai munkája, és az olvasóknak, a könyvtárlátogatóknak nyújtott szolgáltatások sokszínűsége miatt. Az erkölcsi díj mellett az EMMI 500 ezer forinttal is jutalmazta a szakembergárdát.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/minositett-konyvtar-szakmai-kituntetest-kapott-a-moricz-zsigmond-megyei-es-varosi-konyvtar-2021-12-15

konyvtar.jpg

Középkori freskók – Fotókiállítás nyílt Sipos László műemlékfotós munkáiból

Jézustól Szent Lászlóig, avagy középkori freskók a megyéből, az adventi készülődés jegyében címmel nyílt a Forster-díjas Sipos László művészettörténész, műemlékfotós kiállítása a Sipeki Fotóstúdió és Galériában. A Nyírfa téren január 14-ig járhatják körbe a bemutató képeit. Az alkotó munkássága bekerült a Nyíregyházi Települési Értéktárba.

https://www.nyiregyhaza.hu/post/kozepkori-freskok-fotokiallitas-nyilt-sipos-laszlo-muemlekfotos-munkaibol-2021-12-14

kaillítas.jpg