Felújították a Jókai udvarát – Elkészült a 23 millió forintos beruházás a Kálvin téren

Felújították a Jókai Mór Református Általános Iskola udvarát. A beruházásra összesen 23 millió forintot fordítottak, ebből az összegből többek között járdát építettek és műfüves gumilapokat fektettek le több száz négyzetméteren. A Kálvin téri épületben jelenleg három évfolyamban összesen 350 gyerek tanul.

Közös imával kezdődött a nap a Jókai Mór Református Általános Iskola udvarán, a Kálvin téren. Az épület zöldfelülete teljesen megújult, a munkálatokat október végén kezdték és a múlt hétvégén fejezték be. A gyerekek így már az első hónak is a megújult udvaron örülhettek. Ez az udvar fontos helyszín az iskola és a diákok életében egyaránt.

Fontos helyszín

Ahányszor nyolcadikosokkal beszélgetek az első jókais élményeikről – mert nagyon fontosnak tartjuk itt, a keresztyén iskolában az elbúcsúzást mindig –, akkor mindig megjelenik ez az udvar mint az első örömeik, az első barátságaik, az első szabadságélményüknek a helyszíne. Nagyon fontos, hogy ez balesetmentes legyen, esztétikus környezet legyen. Ezt ilyen tűzfalak szorításában elég nehéz megvalósítani, ez az udvar csak akkor lehetne még szebb, ha igazi fűvel lenne borítva, de még soha nem volt ilyen szép” – nyilatkozta Mócsánné Nagy Ágnes, a Jókai Mór Református Általános Iskola intézményvezetője.

Megújult az udvar

Gyakorlatilag csak a tuják maradtak a helyükön, egyébként teljes rekonstrukció történt az udvaron. Bár az iskola a belvárosban, nagy épületek között helyezkedik el, kicsit mégis a mezőn érezhetik magukat a gyerekek, ez annak köszönhető, hogy 630 négyzetméter műfüves gumilapot fektettek le, de a 330 négyzetméteres pálya is megújult és a Bessenyei térihez hasonló járdát alakítottak ki mintegy 120 négyzetméteren.

Három évtized

Az egyházközségünk iskolája már a harmadik évtizedbe kanyarodott, lassan ünnepelhetjük pár éven belül a harmincadik évfordulót. A gyülekezet egésze úgymond a szíve csücskének tartja ezt az iskolát, hiszen a református egyháztagok jelentős része itt szerzi meg az alapismeretet és ezen kívül nyilván más felekezetűek vagy felekezeten kívüliek is elindulnak az iskolánk felé azért, hogy biztonságban tudják mind az erkölcsi, hitbeli nevelés, mind a tananyag színvonalas átadása vonatkozásában a gyermekeiket” – mondta dr. Gaál Sándor, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség esperes-lelkipásztora.

A beruházás összesen 23 millió forintba került, ennek jelenleg három évfolyam 350 tanulója örülhet a Jókai Mór Református Általános Iskola Kálvin téri épületében.

Kapcsolódó galéria

Udvarátadó ünnepség a Jókaiban