Electrolux-adomány – Hűtőket kapott a kórház és a szociális intézmények

Harminc darab hűtőszekrényt ajánlott fel az Electrolux a város egészségügyi és szociális intézményei számára. A gyár annak örömére adományozott ismét, hogy nemrégiben elkészült a 11 milliomodik termék a vállalat nyíregyházi egységében.

Az Electrolux több mint száz éve a világ egyik vezető háztartásigép-gyártó vállalata, évente több mint 60 millió háztartási készüléket értékesít a világ több mint 120 országában. 2020-ban a cégcsoport forgalma 116 milliárd svéd korona volt, az alkalmazottak száma globálisan 48 000 fő. A nyíregyházi egység az Electrolux egyik kiemelt európai gyártóbázisa. A nyíregyházi gyárban idén indult el az Electrolux nagyszabású beruházása, melynek köszönhetően a telephely a következő években teljesen megújul – nyilatkozta Szentpéteri Ferenc, az európai hűtőgépgyártásáért felelős vezető, a Nyíregyházi Electrolux Hűtőgépgyár gyárigazgatója. 16 év alatt több millió készüléket gyártottak le itt, az Electrolux nyíregyházi egységében, november végére pedig elkészült a 11 milliomodik termék is.

Úgy gondoltuk, hogy ezt meg kellene a gyáron kívül is ünnepelni. A dolgozóink megszavazták azt, hogy harminc darab készüléket ajánlunk fel Nyíregyháza város egészségügyi intézményeinek. Ez teljesen közös program volt a dolgozókkal, valamint a várossal is, hiszen törekszünk a várossal mindig arra, hogy azok kapják meg a készülékeket, akiknek szükségük van rá, és bízunk benne, hogy a készülékek valóban jó helyre kerülnek és tudják őket használni” – tette hozzá Szentpéteri Ferenc.

30 darab hűtő

A felajánlásból 10 darab hűtőszekrényt a Jósa András Oktatókórházba szállítottak, de a város szociális intézményei is kapnak a készülékekből, így a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény és az Egészségügyi Alapellátási Igazgatósághoz tartozó orvosi rendelők, védőnői tanácsadók, illetve iskolai orvosi rendelők is.

Kiváló a kapcsolat

Az Electrolux Nyíregyháza egyik legnagyobb foglalkoztatója, 16 éve már itt nagyon sok embernek ad munkát, a társadalmi felelősségvállalása pedig példaértékű. Ennek most is egy megnyilvánulása ez a 30 hűtőszekrény, annak örömére, hogy a 11 milliomodik termék legördült a gyártósorukról és az Electrolux és a városvezetés között – én ezt 11 évre visszamenőleg tudom mondani – kiváló a kapcsolat” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A polgármester azt is kiemelte, a partneri együttműködés az önkormányzat és a nyíregyházi gyár között a legnehezebb időszakban, a járvány idején is megmutatkozott, a cég ott segített, ahol tudott.