Hírösszefoglaló: Folyamatos az oltás, készülnek a sportparkok, folytatódnak a fejlesztések
Fotó: Kohut Árpád

Ez is történt az elmúlt héten Nyíregyházán. Az elmúlt hét legfontosabb hírei egy helyen!

Sportparkok – Városszerte már 27 szabadtéri kondiparkban sportolhatnak a nyíregyháziak

Átadták a legújabb szabadtéri kondiparkot Nyíregyházán, a Stadion utcán. Sikeresen pályázott Nyíregyháza a „Nemzeti Szabadidős – Egészség és Sportpark Program”-ra, melynek keretében korábban Sóstóhegyen, az Igrice utcában már megépült egy sportpark, tavaly ősz óta pedig kilenc új „D” típusú sportparkkal bővült városszerte a sportolási lehetőség. Ezek mindegyike 15 elemből álló, 150 négyzetméter alapterületű szabadtéri kondipark gumiburkolattal és akadálymentes megközelítéssel. Ezeken túl további 2 új 200 méteres futókör is elkészül májusig. A város fásítási programja keretében pedig 5 előnevelt japán díszcseresznyefát ültettek el a legújabb, Stadion utcai sportpark mellett.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sportparkok-varosszerte-mar-27-szabadteri-kondiparkban-sportolhatnak-a-nyiregyhaziak-2021-03-30

 

Faültetés – Japán díszcseresznyefákat ültettek a Stadion utcai új kondipark mellé

Újabb öt fát ültetett el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és a NYÍRVV Nonprofit Kft. Ezúttal a Stadion utcai új szabadtéri sportpark mellett helyeztek el 5 előnevelt, japán díszcseresznyefát. A fásítási programmal kiegészült zöldfelület-fejlesztési programhoz már évek óta számos helyi vállalkozás, civil szervezet és magánszemély is csatlakozott már.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/faultetes-japan-diszcseresznyefakat-ultettek-a-stadion-utcai-uj-kondipark-melle-2021-03-31

 

Hamarosan befejeződik a Kálvin tér teljes felújítása

Tavaly novemberben kezdődött el a Kálvin tér felújítása a NYÍRVV Nonprofit Kft. saját beruházásában – az önkormányzat Környezetvédelmi Alapja is támogatta –, hamarosan pedig a végére is érnek a munkálatoknak. (Megjelent a Nyíregyházi Napló április 1-jei számában.)

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/hamarosan-befejezodik-a-kalvin-ter-teljes-felujitasa-2021-04-02

 

Dr. Kovács Ferenc: „Folytatódik az Arany iskola uszodájának fejlesztése”

Újabb fejlesztés indul a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium épületében – a jó hírről Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere számolt be hivatalos közösségi oldalán.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/dr.-kovacs-ferenc-folytatodik-az-arany-iskola-uszodajanak-fejlesztese-2021-03-31

 

Nyíregyháza, a boldog város – Második helyen végeztünk a Boldogságtérkép alapján

Nyíregyháza lett az ország második legboldogabb városa. A közel egy évig tartó felmérések eredményéből az látszik, hogy a megyeszékhely jóllétszint-növekedést mutat 2019-hez képest. A vizsgálatban 18 és 92 év közötti nők és férfiak vettek részt.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/nyiregyhaza-a-boldog-varos-masodik-helyen-vegeztunk-a-boldogsagterkep-alapjan-2021-04-01

 

Folyamatos az oltás Nyíregyházán – Naponta több száz ember kap vakcinát a kórházban

Közel ezren kaptak koronavírus elleni védőoltást szombaton a Jósa András Oktatókórházban. Az elmúlt hónapokban már több mint 56 ezer embert oltottak be Nyíregyházán. Nyolc oltópontra várták azokat, akiket a háziorvosuk a kórházba küldött a vakcina felvételére.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/folyamatos-az-oltas-nyiregyhazan-naponta-tobb-szaz-ember-kap-vakcinat-a-korhazban-2021-03-29

 

Elhunyt Szabó Tünde, a Móricz Zsigmond Színház Déryné-díjas alapító színművésze

2021. április 2-án, életének 76. életévében elhunyt Szabó Tünde színművésznő és színműíró, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Déryné-díjas alapító és örökös tagja.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/elhunyt-szabo-tunde-a-moricz-zsigmond-szinhaz-deryne-dijas-alapito-szinmuvesze-2021-04-02

 

Idén is lehet igényelni járdalapot a NYÍRVV-tõl - Bárki élhet a lehetőséggel

Tavaly több mint hetvenen kaptak térítésmentesen járdalapot és kavicsot ahhoz, hogy kerítésük előtt járdát építsenek a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nek köszönhetően. Az igénylők száma évről évre félszáz felett van, most is bárki élhet a lehetőséggel.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/iden-is-lehet-igenyelni-jardalapot-a-nyirvv-tol-barki-elhet-a-lehetoseggel-2021-04-03

 

Erdőfelújítás Sóstón – Több ezer kocsányos tölgyet ültetett a Nyírerdő Zrt.

Huszonhatezer kocsányos tölgyet és több ezer másfajta csemetét ültettek el a Sóstói-erdőben. Tavaly ősszel fakitermelési munkák zajlottak, az erdősítés ezután történhetett meg. A Nyírerdő a járványhelyzet miatt idén nem tud önkéntes faültetéseket, illetve iskolás foglalkozásokat sem szervezni.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/erdofelujitas-soston-tobb-ezer-kocsanyos-tolgyet-ultetett-a-nyirerdo-zrt-2021-03-30

 

Sikeres volt a felvételi kampány a Nyíregyházi Egyetemen – Nőtt a jelentkezők száma

Több mint 4100 középiskolás jelentkezett idén a Nyíregyházi Egyetemre. Ez 20%-kal magasabb, mint az előző évben. Sokan választották a levelezős képzést. Idén is vezet a testnevelő és történelemtanár szak, az óvodapedagógus, a mezőgazdasági és informatikai terület, a repülőmérnöki alapszak, és népszerű a felsőoktatási szakképzés.

További információk:

https://www.nyiregyhaza.hu/post/sikeres-volt-a-felveteli-kampany-a-nyiregyhazi-egyetemen-nott-a-jelentkezok-szama-2021-03-30