Gyilkosság – Börtönben a gyilkossággal gyanúsított román orvos
Fotó: Archív

Az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba került az a román származású orvos, aki még 2016. augusztus 31-én szerelemféltésből lelőtt egy két gyermekes, orosi anyukát és annak férjét. 

A nő belehalt sérüléseibe, a férfi szerencsére felépült. Az ügyészség több emberen elkövetett bűntett kísérletével és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítja a román férfit.  A gyanúsított annak idején Romániába menekült, ott 24 órán belül rendőrkézre került. Bár a román hatóságok ígértet tettek a kiadására, azonban a kocsijában talált pisztoly miatt hazájában is eljárást kezdeményeztek ellen. A férfi az illegális fegyvertartásért járó büntetését letöltötte és így most kezdődhet majd meg a pere a magyar hatóságok előtt.

A bíróság a mai napon elrendelte egy hónap időtartamra a letartóztatását. Ez egy folyamatban lévő ügy, a nyomozás folyik. Most a gyanúsított egy hónap időtartamra büntetésvégrehajtási intézetbe kerül. Ezt követően pedig fogják folyamatosan felülvizsgálni, hogy meg kell hosszabbítani a letartóztatását. Az ügyészség folytatja le a nyomozást és a vádirat beérkezését követően kezdődik el a bírósági szakasz.

– mondta el dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Járásbíróság, szóvivője.  

 

Kapcsolódó tartalmak:

Dráma Nyíregyházán! – Elfogták a román férfit

Nyíregyházi gyilkosság - Csak jövőre adhatják ki a vérengző román orvost Magyarországnak?

Emberölés – Három évvel később a magyar rendőrség őrizetében a nyíregyházi lövöldöző