Hét óvodát és egy bölcsődét korszerűsített szeptemberre az önkormányzat

Hét óvodát és egy bölcsődét korszerűsített szeptemberre az önkormányzat
Tornaszobát kapott az eszterlánc

Az önkormányzat egy 900 millió forintos pályázati csomag keretében hét óvodát és egy bölcsődét korszerűsített szeptemberre. A Tas utcán az Eszterlánc Északi Óvodában a forrásokból tornaszoba épült, új festést és burkolatokat kapott az intézmény, sőt napelemek segítségével lehet csökkenteni a működési költségeket. A beruházást ünnepélyes keretek között adták át szerdán.

Új festést kapott, megújultak a burkolatok a csoportszobákban és még napelemeket is kapott a Tas utcán az Eszterlánc Északi Óvoda. A gyerekeknek is nagyon tetszik a felújítás.  

Új ajtókkal és beépített- valamint öltözőszekrényekkel is gazdagodott az ovi, ám a legfontosabb, hogy most már rossz idõ esetén is van hol mozogniuk a gyerekeknek.

A szülők is számítanak

Évek óta vártunk egy gyönyörű, szép tornaszobára. Tágas, kényelmes, minden igényt kielégítő lesz a gyerekeink számára

– fejezte ki örömét Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője.

A beruházás megkezdése előtt még a szülői munkaközösséggel is egyeztetett az óvoda vezetése, akik elégedettek a felújítással. Dr. Juhászné Molnár Tünde úgy fogalmazott, nagyon jól működik az intézmény kommunikációja mind a szülőkkel, mind az óvodapedagógusokkal, ők is elmondják az igényeket és nagyon sokszor megkérdezik a véleményüket.

Az egyik érintett szülő, Nagy Szabina hozzátette:

Nagyon örülünk ennek  az új tornaszobának, nagy szükség van rá. Mind a két gyermekem idejár, sokszor láttam, hogy a tornaórán a csoportszobákban kell zsúfolódniuk, így időszerű volt, hogy elkészüljön, nagyon szép, biztonságos lett.

Minden ovi és bölcsi megújul

A felújítás lezárása alkalmából szerveztek ünnepséget szerdán, a Tas utcán.

Ez a munka több esztendeje kezdődött. Nyíregyházán kilenc év alatt 34 óvodát és 9 bölcsődét sikerült korszerűsíteni, emellett pedig szinte az összes önkormányzati intézményt is felújítottuk. Ebben a projektben nyolc óvodát és egy bölcsődét modernizáltunk egy több mint 900 millió forintos pályázatból, 2019-ben pedig több programból összesen 17 óvodát és egy bölcsödét korszerűsítettünk, és eszközöket is beszereztünk 51 millió forintból

– ezt már dr. Kovács Ferenc mondta az avatáson.

A polgármester hozzátette:

amellett, hogy most már más körülmények között lehetnek a gyerekek, kisebb fenntartási költségekkel is számolhatunk. – Jövőre ezek már nem jelennek meg a kiadási oldalon, innentől kezdve a következő kilenc–tíz év csak a karbantartást igényli majd

– mondta a városvezető. A beruházás átadásán kiderült, Nyíregyházán már csak az egyik orosi óvoda felújítása van hátra a teljes programból, de ez is elkészül 2020-ra.