Hét óvodát és egy bölcsődét korszerűsített szeptemberre az önkormányzat
Tornaszobát kapott az eszterlánc

Az önkormányzat egy 900 millió forintos pályázati csomag keretében hét óvodát és egy bölcsődét korszerűsített szeptemberre. A Tas utcán az Eszterlánc Északi Óvodában a forrásokból tornaszoba épült, új festést és burkolatokat kapott az intézmény, sőt napelemek segítségével lehet csökkenteni a működési költségeket. A beruházást ünnepélyes keretek között adták át szerdán.

Új festést kapott, megújultak a burkolatok a csoportszobákban és még napelemeket is kapott a Tas utcán az Eszterlánc Északi Óvoda. A gyerekeknek is nagyon tetszik a felújítás.  

Új ajtókkal és beépített- valamint öltözőszekrényekkel is gazdagodott az ovi, ám a legfontosabb, hogy most már rossz idõ esetén is van hol mozogniuk a gyerekeknek.

A szülők is számítanak

Évek óta vártunk egy gyönyörű, szép tornaszobára. Tágas, kényelmes, minden igényt kielégítő lesz a gyerekeink számára

– fejezte ki örömét Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője.

A beruházás megkezdése előtt még a szülői munkaközösséggel is egyeztetett az óvoda vezetése, akik elégedettek a felújítással. Dr. Juhászné Molnár Tünde úgy fogalmazott, nagyon jól működik az intézmény kommunikációja mind a szülőkkel, mind az óvodapedagógusokkal, ők is elmondják az igényeket és nagyon sokszor megkérdezik a véleményüket.

Az egyik érintett szülő, Nagy Szabina hozzátette:

Nagyon örülünk ennek  az új tornaszobának, nagy szükség van rá. Mind a két gyermekem idejár, sokszor láttam, hogy a tornaórán a csoportszobákban kell zsúfolódniuk, így időszerű volt, hogy elkészüljön, nagyon szép, biztonságos lett.

Minden ovi és bölcsi megújul

A felújítás lezárása alkalmából szerveztek ünnepséget szerdán, a Tas utcán.

Ez a munka több esztendeje kezdődött. Nyíregyházán kilenc év alatt 34 óvodát és 9 bölcsődét sikerült korszerűsíteni, emellett pedig szinte az összes önkormányzati intézményt is felújítottuk. Ebben a projektben nyolc óvodát és egy bölcsődét modernizáltunk egy több mint 900 millió forintos pályázatból, 2019-ben pedig több programból összesen 17 óvodát és egy bölcsödét korszerűsítettünk, és eszközöket is beszereztünk 51 millió forintból

– ezt már dr. Kovács Ferenc mondta az avatáson.

A polgármester hozzátette:

amellett, hogy most már más körülmények között lehetnek a gyerekek, kisebb fenntartási költségekkel is számolhatunk. – Jövőre ezek már nem jelennek meg a kiadási oldalon, innentől kezdve a következő kilenc–tíz év csak a karbantartást igényli majd

– mondta a városvezető. A beruházás átadásán kiderült, Nyíregyházán már csak az egyik orosi óvoda felújítása van hátra a teljes programból, de ez is elkészül 2020-ra.