Emberölés – Három évvel később a magyar rendőrség őrizetében a nyíregyházi lövöldöző
Fotó: police.hu

A magyar rendőrség őrizetében a nyíregyházi lövöldöző.

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elrendelt európai elfogatóparancsa alapján adta át a román hatóság a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak S. D. román állampolgárt 2019. szeptember 5-én az ártándi közúti határátkelőhelyen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016. augusztus 31-én egy nyíregyházi családi házban lövéseket adott le az ott élő házaspárra. Az asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen életét vesztette. Férjét szintén találat érte, aminek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az elkövető a bűncselekmény elkövetése után Romániába menekült, ahol a magyar hatóság által kiadott európai elfogatóparancs alapján a román hatóság őrizetébe került. Elszámoltatása a három évvel korábban elkövetett bűncselekménnyel összefüggésben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon megkezdődött.

Korábbi közlemények:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberoles-nyiregyhazan

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-nyiregyhazi-emberoles-feltetelezett

 

Forrás: police.hu