Dráma Nyíregyházán! – Elfogták a román férfit

 

Nyíregyházi lövöldözés - Riasztóberendezést telepítenek az orosi családi házba

 

 

Riasztóberendezést telepítenek és bekötik a távfelügyeleti rendszerbe azt az orosi családi házat, amelybe a múlt héten történt gyilkosságot követően betörtek.

Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat sajtószóvivője az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében azt írta, Kovács Ferenc polgármestertől a család kért segítséget az ház és az abban lévő értékek megvédésében, ezért az elmúlt napokban a polgárőrség fokozott figyelmet fordított az ingatlanra és környékére.

A polgármester felkérésére a Nyíregyházi Rotary Club közreműködésével egy helyi biztonsági cég vállalta, hogy riasztót telepít a családi házba és azt beköti távfelügyeleti rendszerébe, ezzel védve az ingatlant az illetéktelen behatolóktól. A berendezéseket és a 0-24 órás távfelügyeletet a biztonsági cég ingyenesen bocsátotta a család rendelkezésére - közölte Rendes Sándor.

A sajtószóvivő hangsúlyozta, az érintett családdal folyamatosan kapcsolatban van az önkormányzat és a jövőben is minden segítséget megad a számukra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI megkeresésére szerdán azt közölte, a betörés a múlt hétvégén történt, a főkapitányság és a nyíregyházi kapitányság nyomozócsoportot hozott létre a még ismeretlen elkövető mielőbbi elfogására.

A halálos fegyveres támadás augusztus 31-én történt, az elkövetéssel gyanúsított, a gyilkosság helyszínéről elmenekült D. S. 54 éves román állampolgárt európai elfogatóparancs alapján másnap Kolozsváron vették őrizetbe. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét a kolozsvári táblabíróság első fokon elfogadta, de az ítélet ellen az érintett fellebbezést nyújtott be. A kiadatásról a román Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

 
 

 Nyíregyházi lövöldözés - Betörtek a gyilkosság helyszínére

 

Betörtek abba a nyíregyházi családi házba, ahol a múlt héten egy román állampolgár rálőtt egy házaspárra, amelynek tagjai közül a nő a helyszínen meghalt, a férfi pedig életveszélyes sérüléssel került kórházba - erősítette meg a helyi sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI megkeresésére.

Fehérvári Marietta rendőr százados írásban közölt tájékoztatása szerint a betörés a múlt hétvégén történt.
A sajtóreferens hozzáfűzte, hogy a főkapitányság és a nyíregyházi kapitányság nyomozócsoportot hozott létre a még ismeretlen elkövető mielőbbi elfogására.

A bűncselekmény részleteire a sajtóreferens nem tért ki.

A halálos fegyveres támadás augusztus 31-én történt, az elkövetéssel gyanúsított, a gyilkosság helyszínéről elmenekült Stamatiu Dan 54 éves román állampolgárt európai elfogatóparancs alapján másnap Kolozsváron vették őrizetbe. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét a kolozsvári táblabíróság első fokon elfogadta, de az ítélet ellen az érintett fellebbezést nyújtott be. A kiadatásról így a román Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

MTI

 


 

Nyíregyházi lövöldözés - A kolozsvári ítélőtábla elfogadta a magyar kiadatási kérelmet

 

Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak.

Az ítélőtábla szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost.

A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelső bíróság illetékes tárgyalni.

Az 54 éves orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. Az illető a magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.

A román rendőrség talált nála egy fegyvert is.

A magyar sajtó információi szerint a nagyváradi D. S. tüdőgyógyász főorvosként dolgozott kilenc éve a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban és a bűncselekmény ideje alatt a szabadságát töltötte. Korábban a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott tüdőgyógyászként csaknem tíz évet. Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.

MTI

 


 

Elfogták a nyíregyházi emberölés feltételezett elkövetőjét

 

A román rendőrség Kolozsvár belvárosában elfogta az európai elfogatóparancs alapján körözött román férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte egy 54 éves román állampolgár ellen az európai elfogatóparancs kiadását, amit az illetékes bíróság 2016. szeptember 1-jén elrendelt. A magyar és a román rendőri szervek együttműködésének eredményeképpen a román rendőrség munkatársai az elfogatóparancs kiadása után egy órán belül Romániában, Kolozsvár belvárosában elfogták a körözött férfit. A gyanú szerint a román állampolgárságú férfi 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra. A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen életét vesztette, 46 éves férjét életveszélyes sérülésekkel kórházban ápolják. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi a férfi kiadatását. 

police.hu

 


 

Román források szerint elfogták az elkövetőt

 

Elfogták csütörtökön Kolozsváron azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette – adta hírül a román Digi 24 hírtelevízió. A férfi, aki a sátoraljaújhelyi kórházban dolgozott főorvosként, feltehetően szerelemféltésből támadt a nyíregyházi házaspárra annak otthonában, ahol a pár hétéves ikergyerekei is jelen voltak.

 


 

Az egész kontinensen körözik

 

Európai elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség a Nyíregyházán elkövetett emberölés feltételezett elkövetőjét.

police.hu

 


 

Életben van az apa

 

A Jósa András Megyei Oktatókórház tájékoztatása szerint a tegnapi brutális lövöldözés férfi áldozata – a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben – életben van. Nem hivatalos információk szerint több órás életmentő operációt hajtottak végre rajta az intézmény Traumatológiai osztályán. Tudomásunkra jutott az is, hogy állapotát stabilizálták, de súlyos, életveszélyes sebesülést szenvedett, jelenleg gép lélegezteti.

 


 

Döbbenetes riport a szemtanúval

 

 


 

Folyik a keresés

 

Mint arról tudósítónk, Z. Pintye Zsolt beszámolt, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi azt a férfit, akit a szerdai nyíregyházi emberölés elkövetésével gyanúsítanak. A Friss utcában megsebesített férfit az éjszaka folyamán megműtötték a Jósa András Kórházban.

Hamarosan egy beszélgetést publikálunk, mely a tegnapi gyilkosság egyik szemtanújával készült.

 


 

Továbbra is hatalmas erőkkel keresi a rendőrség a délután 3 órakor, a nyíregyházi Friss utcán történt gyilkosság elkövetőjét. Mint arról tudósítónk beszámolt egy férfi hatolt be délután egy orosi ingatlanba, majd súlyosan megsebesítette R. László 49 éves építési vállalkozót. Feleségét, a 40 éves orvoslátogatót súlyos fejlövés érte, melybe a helyszínen belehalt.

 


 

Fedor Rita az MTI tudósítójának megerősítette, a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

A korábbi rendőrségi közlemény szerint egy eddig ismeretlen férfi egy Friss utcai családi házban lőtte meg az ott élő házaspárt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt látta, hogy a Friss utcában nagy a rendőri jelenlét, a rendőrök helyszínelnek, a szomszédokat hallgatják meg. A családi házat harminc-negyven méternél közelebb nem lehet megközelíteni, a közeli 41-es főút városba bevezető szakaszán is több rendőrautó áll.

(Fotó: MTI)