Zöldítés – 25 fát és 10 padot kapott a múzeumfalu a 25 éves Hübnertől
Fotó: Illusztráció

Idén ünnepli 25. születésnapját a HÜBNER magyarországi leányvállalata, mely alkalomból 25 fát, illetve 10 darab padot adományozott a múzeumfalunak, hozzájárulva a fásításhoz, illetve árnyékosabb ligetek kialakításához. A szerdai átadáson elhangzott: a vállalat stratégiai kapcsolatot épít a múzeumfaluval, a várossal és lakóival az együttműködést pedig a jövőben is szeretné folytatni.

A modern padokat is úgy helyezték el a múzeumfalu területén, hogy ahol sok látogató tartózkodhat egyszerre, ott nyújtsanak pihenési lehetőséget – tette hozzá Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a múzeumfalu igazgatója. A 25 fát és a 10 darab padot Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója adta át szerda délután a múzeumfaluban.

A múzeumfalu a több mint 50 éves hagyományával képviseli a múltat, a Hübner-H Kft. abban a szerencsés helyzetben van, hogy 25 éves múlttal már rendelkezik a városban. Ennek apropóján most éreztük úgy, hogy ennek alkalmából 25 fát ültessünk, és 10 padot bocsátottunk rendelkezésre.”

Ez a 25 darab előnevelt fa, illetve 10 pad hozzájárul a fásításhoz és az árnyékosabb ligetek kialakításához a múzeumfalu területén. A zöldítés keretében évekkel ezelőtt elindult a polgármesteri faültetési program, amelyhez több helyi cég és vállalkozás is csatlakozott már.

A város tulajdonában 52 hektár parkerdő van, de több mint 190 hektár a parkok és a zöldterület összfelülete. Ez egy folyamatos feladat, hogy ezeket ápoljuk és gondozzuk, éppen ezért indult már 3-4 éve a polgármesteri faültetési program, amelynek keretében már ilyen szép előnevelt fákat ültetünk már évek óta. Ehhez több vállalkozás, köztük a Hübner is csatlakozott, aki a 25 éves jubileumát ezzel is ünnepli. Ez azért is fontos, mert a városunk levegője, a szépsége enélkül elképzelhetetlen lenne.”

Dr. Kovács Ferenc polgármester hozzátette, a múzeumfalu immár a harmadik turisztikai attrakció Sóstón, hiszen idén átlépte a 100 ezer vendégszámot, amely a következő hetekben még tovább is növekedhet.

Kapcsolódó galéria

Jubileumi facsemeték a Hübnertől