Vb meghívást ért az Ifjúsági Úszó Eb ezüstérme
Fotó: Szarka Lajos

Romániában rendezték az elmúlt napokban az Ifjúsági Úszó Eb-t. A zárónapon ezüstérmes lett a magyar 4x100-as vegyes váltó. A csapatnak a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Barna Bianka Dorottya is tagja volt, akit az elért eredménynek köszönhetően már a világbajnokság hazai csapatába is meghívtak, amelyet szeptemberben rendeznek Peruban.

A mieink mindössze 15 századdal kaptak ki a franciáktól, és az olaszok előtt végeztek a döntőben a második helyen a Romániában rendezett Ifjúsági Úszó Eb-n. A magyar csapatnak Barna Bianka Dorottya mellett Molnár Dóra, Komoróczy Lora és Pádár Nikoletta volt még tagja.

Ez volt az első Eb-m és a legnagyobb versenyem is egyben. Nagyon nehéz felkészülés volt, szerintem életem egyik legnehezebbje. Az egyéni számok nem úgy sikerültek, ahogy terveztem, viszont a váltóban sikerült egyéni csúcsot úsznom, aminek nagyon örülök” – mondta Barna Bianka Dorottya.

Urbin Tamás vezetőedző az eredmény kapcsán elmondta, hogy a felkészülés jól alakult, jó formában érkezett a versenyre Bianka. A hatnapos versenyen sikerült a legvégére kihozni azt, amit tudott, így lett ezüstérmes az egyébként aranyra is esélyes csapat, amely 15 századdal maradt le a dobogó legfelső fokáról, amely nagyon szép teljesítmény.

Tegnap jött az értesítés, hogy Biankát meghívták a vb csapatába, ez szeptember elején lesz Peruban. Ez nagyon nagy áldozatot kíván mindenkitől, az egész nyarat végig kell dolgoznia mindenkinek. Egy rövid pihenő után a legjobb formánkat szeretnénk hozni szeptemberre.”

A vezetőedző hozzátette, a felkészülés és a versenyprogram a nyíltvízi országos bajnoksággal folytatódik vasárnap, amelyre már Bianka is elkíséri a csapatot.