Vármegyei Civil Díj – Hárman kaptak elismerést

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti fiókszervezete, Papp Krisztián Sándor református lelkész és a Szatmár Néptánc és Népművészeti Egyesület kapta a 2023. évi Civil Díjat. A Civil Közösségi Szolgáltató Központ mintegy 15 külhoni civil információs pontot üzemeltet, amely az év minden napján segítséget nyújt a helyi civileknek.

A Civil Közösségi Szolgáltató Központok ingyenes pályázati, jogi, pénzügyi, könyvviteli és adózási, valamint adományozással kapcsolatos tanácsadásokat és egyéb szolgáltatásokat nyújtanak a vármegyében működő egyesületeknek és alapítványoknak, ezzel is támogatva a közösségi életet a megyeszékhelyen túl a megye minden településen.

„Februárban vagyunk, ez a hónap a civilek napjával kezdődik, és arról szól, hogy a civilek milyen munkát végeznek a vármegyében. Ezt a tevékenységet 3 fajta tevékenységen keresztül mutatjuk be, ezzel is támogatva a közösségi életet a megye minden településén. A megye civil közösségének aktivitásában ott van a mi munkánk is, nagyon sokan működnek, minden településen. Ez egy három határ menti megye, amelyet előnnyé is tudunk változtatni, így a testvértelepülési és megyei kapcsolatokból testvér civil kapcsolatok is születnek” – mondta el Kiss András főtitkár, Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

A Civil Közösségi Szolgáltató Központ mintegy 15 külhoni civil információs pontot üzemeltet, amely az év minden napján segítséget nyújt a helyi civileknek. A Vármegyei Civil Díjat 3 szereplő kapta 2023-ban. A Romániai Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti fiókszervezete, Papp Krisztián Sándor református lelkész és a Szatmár Néptánc és Népművészeti Egyesület.