Útfelújítás – Megújult a Kollégium utca Nyírszőlősön

Megújult Nyírszőlősön a Kollégium utca, és a VárosFa Programnak köszönhetően 30 db amerikai hársfával gazdagodott a Kollégium utcai sportpálya. A beruházásnak köszönhetően mintegy 560 méteres szakaszon kapott új burkolatot a leromlott minőségű, de egyébként nagy forgalmú útszakasz.

 

Az ötmilliárdos útfejlesztési program keretében idén 20 földútból épült aszfaltozott út, és jelentős forgalmú útszakaszok felújítása is megvalósult. A Hunyadi, a Luther, a Derkovits utcák és Debreceni út mellett a Kollégium utca is megújult.

„A Kollégium utca déli szakaszán mintegy 558 méter hosszban komplett felújítás történt, mintegy 168 millió forint összegben. Az elszálló árak miatt sokkal többe kerül most az utak felújítása, de örülünk annak, hogy ezt sikerült megvalósítanunk és egy sokkal jobb utat vehetnek birtokba az itt lakók és közlekedők. Ez az útfejlesztési program keretében történt, idén 20 földútból épült aszfaltozott út, és jelentős forgalmú útszakaszok felújítása is megvalósult. A belvárosban több helyen, de a külső városrészeken is, mint például itt, a Kollégium utcában is ennek a programnak a keretében tudtunk felújítást végezni” – mondta el Jászai Menyhért alpolgármester.

Az alpolgármester hozzátette, a város igyekszik minden évben felújítani a leromlott állapotú külterületi utakat, valamit nagy felületű aszfaltozást és új utak építését is elvégzik évről évre, amely a város hosszú távú programjai között is szerepel.