„Ültess egy fát a holnapért” – Városszépítő akció idén is
Fotó: Trifonov Éva

2023-ban is meghirdeti a városüzemeltetési társaság az „Ültess egy fát a holnapért” akciót. A városszépítő kezdeményezésben a NYÍRVV díszfákat és díszcserjéket ad a lakosságnak, illetve önkormányzati intézményeknek. A pályázatra február 28-ig lehet jelentkezni.

Nyíregyháza közterületeit számtalan növény díszíti, tavasszal, illetve a nyári hónapokban a belvárosban rengeteg virágot ültet el és gondoz a NYÍRVV. A városüzemeltetési társaság a lakosságot is igyekszik bevonni ezekbe a programokba, többek között a városszépítő akció is egy ilyen kezdeményezés, ami része dr. Kovács Ferenc polgármester fásítási programjának. Évek óta várják év elején a jelentkezőket, akik a saját ingatlanuk előtti közterületen szeretnének valamilyen fát, virágot vagy cserjét elültetni. Tavaly mintegy ezerhatvan növény talált gazdára a kezdeményezés keretében.

„A NYÍRVV 2023-ban is meghirdeti az „Ültess egy fát a holnapért” akciót. A városlakók és az intézmények a saját ingatlanuk előtti közterületein ültethetnek növényeket tavasszal. A pályázatra február 28-ig lehet jelentkezni, beérkezési sorrendben bíráljuk el őket, a varosszepito@nyirvv.hu címre várjuk a jelentkezéseket január 23-tól. A mai nappal már érkeztek is kérelmek ezzel kapcsolatosan” – mondta el Dicső Péter.

2022 tavaszán és ősszel összesen mintegy 1060 pályázat érkezett a NYÍRVV-hez. A növényeket több szempont alapján választják ki a pályázók számára. A feltételek között szerepel, hogy a növények pontos ültetési helyét megjelöljék az érdeklődők, készítsenek egy fotót a helyszínről, valamint vállalják a növények fenntartását hosszú távon. A jelentkezéseket február 28-ig várja a NYÍRVV, pozitív elbírálás után a társaság külön értesíti a nyertes pályázókat a kiosztás pontos időpontjáról.