Sikeresen zajlott a tizedik strandfoci torna
Fotó: Illusztráció

 

Július 14-én kezdődött a hagyományos strandfoci torna Nyíregyházán. A Fatum Property Kupa iránt most is nagy volt az érdeklődés. A tizedik alkalommal megrendezett bajnokság helyszíne ezúttal is a Sóstói strand volt. A tornán női és férfi küzdelmeket is láthatott a közönség, de díjazták a legjobb kapust, a legjobb mezőnyjátékost és különdíjat kapott a bajnokság gólkirálya is. 

36 csapat vett részt a több napos, új vándorserlegért induló strandfoci tornán, köztük 32 férfi és 4 női együttes. A megméretésre több megyéből, sőt, még Szlovákiából is jöttek csapatok, így első alkalommal vált nemzetközivé az évtizedes hagyományt ápoló torna.

"Fantasztikus 4 napot töltöttünk el, 32 férfi és 4 női csapattal bonyolítottuk a tornát, közel 70 mérkőzéssel. Szép számú közönség érkezett, voltak olyan csapato, akik saját közönséggel érkeztek. Meleg volt, sokszor kellett technikai szünetet tartanunk, de amgas színvonalon zajlott a nemzetközivé nőtt torna. Akik jelen voltak, azok pedig 70%-ban regisztráltak már a jövő évi 11-ik tornára."

Dajka László hozzátette, a folytatásban már a kispályás focibajnokságra készülnek, amely augusztus 15-én kezdődik, és amelyre július 29-éig még mindig fogadják a csapatok nevezését. Idén mintegy 115 induló csapatra számítanak.