Sikeres évet zárt a Szakképzési Centrum

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi ünnepséget szervezett az iskolák tanulóinak. A rendezvénynek a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Központi Képzőhelye adott otthont, ahová 100 diákot vártak a tíz iskolából.

A rendezvényre azok a diákok kaptak meghívást, akik jó tanulmányi munkájuk, versenyeredményük, sportteljesítményük, közösségi tevékenységük, illetve kulturális tevékenységük alapján kiemelkednek társaik közül.

„A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi ünnepséget szervezett az iskolák tanulóinak. A rendezvénynek a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Központi Képzőhelye adott otthont, ahová 100 diákot vártak a tíz iskolából. Azért is fontos ez a mai rendezvény, mert szeretnénk, ha a tanulóink közösen élnék át az adventi készülődést, ilyenkor egy kicsit lelassul a világ és ez alkalmat ad arra is, hogy számot adjunk arról, mi történt ebben az évben.”

Gurbánné Papp Mária főigazgató elmondta, nagyon büszke a szakképzésben tanulókra, hiszen számos versenyen eredménnyel vettek részt, közös siker, hogy egyre több duális partnerrel van kapcsolatuk, így közösen biztosítják a szakmai felkészülést a tanulók számára. Pájer Attila kancellár elmondta, nyugodt évet zárt a centrum, azzal együtt is, hogy jelentősen emelkedtek a költségek az energetikai válság miatt.

„Igyekeztünk kiszolgálni az iskoláink igényeit, és megteremteni, hogy a gyerekek nyugodt környezetben tanulhassanak. A várossal közösen számos fejlesztést hajtottunk végre, épületberuházásokat, korszerűsítéseket és felújításokat. Kollégiumépületet újítottak fel, végrehajtottak energetikai korszerűsítéseket és nyílászárócseréket. A várossal olyan szerves együttműködést dolgoztunk ki, amely azt szolgálja, hogy közös forrásból tudjuk a terveinket megvalósítani.”

Az elmúlt évek során jelentősen felértékelődött a szakképzés – erről már dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere beszélt a rendezvényen. Hozzátette, ezt támogatja az is, hogy az ipari park fejlesztésének köszönhetően olyan konkrét lehetőségek nyílnak az itt tanulók számára, amelyek korábban sosem voltak még elérhetők Nyíregyházán.

„A befektetéseknél a szakképzett munkaerő megléte az elsődleges feltételek között van, és indultak munkahelyteremtő beruházások, amelyek célja, hogy az itt tanuló diákok olyan lehetőségeket kapjanak, amelyek segítik őket abban, hogy az életüket itt képzeljék el Nyíregyházán. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunk érdekei egy irányba mutatnak.”

Az ünnepségen elhangzott, közös siker, hogy egyre több duális partnerrel van kapcsolatban a Szakképzési Centrum, így egyre több KKV viszi ki a tanulókat szakirányú oktatásra. Ezzel pedig szakmailag jól felkészült tanulók kerülhetnek ki a szakképzésből, ezzel biztosítva a munkaerő-piaci igényeket.