Rajtol a Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny

Nemzetközi mezőny, várhatóan tizennégy csapat több mint 80 kerékpárosa áll rajthoz az év egyetlen ifjúsági világkupa-versenyén, melynek mezőnye augusztus 26-án, szerdán déli 12 órakor rajtol el Vásárosnaményból, majd 95 kilométer megtétele után érkezik meg Nyíregyházára.

Másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyenkénti időfutam, míg délután egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várja a kerekeseket. A zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

A mezőnyben a magyar nemzeti válogatott és a DKSI Regional csapata mellett többek között a világkupa-sorozatban rendre kiemelt szerepet játszó dán, német és olasz kerékpárosok is nyeregbe pattannak a győzelem valamint a világranglista pontok megszerzése érdekében.

„Nem gondoltam volna, hogy egyszer ifjúsági kerékpáros világkupa lehet idehaza. Remélem, hogy mi magyarok tapasztalatot szerezhetünk ebből. Személy szerint ez lesz az első komoly nemzetközi világversenyem, így a reális célokról csak az első szakaszt követően beszélhetünk. Az biztos, hogy jól fogunk szerepelni. A tapasztalatszerzés mellett persze az sem másodlagos, hogy képet kaphatunk arról, hogy hol tart most a hazai utánpótlás azokhoz az országokhoz képest, amelyekkel egy mezőnyben tekerünk majd. Minden magyar versenyző számára nagy élmény lesz ez a világkupa” – mondta Szijártó Zétény a magyar válogatott tagja.

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat hazánkba, amely közel száz év után rendezhet ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak és regionális csapatok vesznek részt. A magyarországi viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26. és 28. között.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrad 4 Juniors magyar futamának hivatalos honlapján (https://www.visegrad4juniors.hu/) találhatók.

 

Kapcsolódó tartalmak:

V4 Juniors – Részletes térkép a szerdai lezárásokról és minden információ egy helyen!

V4 Juniors Ifjúsági Világkupa Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében – Térkép!

Visegrad 4 Juniors – Mutatjuk az első, szerdai szakasz útvonalvideóját

Nyíregyházi kerékpárosnak is szurkolhatunk - Nagy Bendegúz hazai környezetben szerepelhet

 V4 Juniors Nemzetközi kerékpárverseny nyíregyházi szakasza – Itt lesznek útlezárások!

Augusztus 26-án rajtol a Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny

A világ kerékpáros top versenye augusztusban Nyíregyházán!

Augusztusban három nagy kerékpáros rendezvénynek is otthont ad Nyíregyháza

Az aktuális junior Európa-bajnok és a korosztály legnagyobb sztárja is rajthoz áll

Egy igazi nagyágyú a V4 magyarországi kerékpárversenyein