Az aktuális junior Európa-bajnok és a korosztály legnagyobb sztárja is rajthoz áll

Az aktuális junior Európa-bajnok és a korosztály legnagyobb sztárja is rajthoz áll

Ahogyan érkeznek a nevezések a Visegrad 4 Juniors világkupára, úgy kezd körvonalazódni a mezőny összetétele, amelyben a jelenkor egyik legnagyobb tehetsége, a német Marco Brenner mellett az aktuális Európa-bajnok, az ukrán Andrii Ponomar is ott lesz.

 

Az ifjúsági világkupa-sorozatban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a nemzeteket rangsorolja, amelyek közül a 2019-es szezon végén Németország zárt az élen toronymagasan, több mint hatvan ponttal megelőzve az Amerikai Egyesült Államok fiataljait. Ennek a német csapatnak a legeredményesebb és egyben legifjabb tagja volt Marco Brenner, aki az előző idényben egymaga több pontot szerzett, mint a kilencedik helyezett Csehország.

Brenner a mögöttünk hagyott szezont húsz győzelemmel abszolválta, a Nemzetek Kupájában nyerve a svájci Tour du Pays de Vaud szakaszversenyét és a luxemburgi GP Général Patton egynaposát. Nem mellékesen megszerezte a német junior időfutam- és mezőnyverseny, valamint a cyclo-cross nemzeti bajnoki címeket is. Tehetsége kiaknázatlan, ezért a Team Sunweb WorldTour csapata már most négyéves megállapodást kötött vele, amely 2021-től a 2024-es szezon végéig szól.

A német kiválóság mellett az aktuális Európa-bajnok, az ukrán Andrii Ponomar is rajthoz áll Magyarországon. A tizenhét esztendős bringás egy top 10-es hellyel nyitotta az előző szezont, mégpedig az utánpótlás Párizs-Roubaix-n, amely a korosztály legnagyobb presztízzsel bíró egynaposa, majd szakaszt nyert a Trophée Centre Morbihan és az LVM Saarland Trofeo világkupa-versenyeken is.

A pontot az i-re a hollandiai Alkmaarban megrendezett Európa-bajnokságon tette fel, ahol a 115 kilométeres mezőnyverseny során, egy remek támadás végén, közel fél perc előnnyel célba érkezve szerezte meg az Európa-bajnoki trikót.

Németország mellett Ukrajna is a legerősebb sorával nevezett a világkupa-futamra, de a kiemelt nemzetek közül már Csehország és Norvégia is megerősítette részvételi szándékát.

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat hazánkba, amely közel száz év után rendezhet ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak és regionális csapatok vesznek részt. A hazai viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26. és 28. között.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrad 4 Juniors magyar futamának hivatalos honlapján (https://www.visegrad4juniors.hu/) találhatók.

A Visegrad 4 Juniors viadal központja Nyíregyháza lesz!

A háromnapos magyarországi ifjúsági világkupa-viadalt nyíregyházi központtal rendezik meg!

A Visegrád 4 Kerékpárverseny hazai viadalait is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) rendezi. A világ minden tájáról érkeznek majd indulók, így itt lesznek az Egyesült Államok, Mexikó és Kuba nemzeti válogatott csapatai is. Ők a belvárosban is köröznek majd, 27-én például az egyenkénti indítású időmérő futam startja a római katolikus templomnál lesz.

A belvárost is érintő futamok, egyéni indítások feledhetetlen élményt fognak nyújtani a Nyíregyházára látogatóknak.