12 dühös ember – Gépkocsi, márkás parfüm és itallopás

12 gépkocsit tört fel az a férfi, aki ellen most emeltek vádat. Ráadásul kedvelte a márkás italokat is és parfümöket, mert ezeket is szívesen lopta az üzletekből. 

A vádlott az elmúlt év decemberében egyik nap bement egy nyíregyházi belvárosi irodaház udvarára, ahol 9 gépkocsi üvegét törte be egy kővel, majd az utasteret átkutatva kisebb értékeket vett magához pl. napszemüveget, távirányítót. Két hónap múlva egy másik helyszínen újabb 3 gépkocsit is feltört, azokban is értékek után kutatott. Bár az eltulajdonított dolgok értéke alig pár tízezer forint, azonban a gépkocsik szélvédőjének a megrongálásával 12 tulajdonosnak okozott bosszúságot a vádlott, hiszen a járművek sérüléseinek kijavítása, a biztosítónál való ügyintézés, a rendőrségi kihallgatás mind-mind időt igényelt a sértettektől.

Ezen kívül 4 üzletből kísérelt meg márkás italokat és parfümöket ellopni a férfi, ami néha sikerrel is járt, de az esetek többségében a biztonsági őrök a helyszínen elfogták a vádlottat.

A férfi úgy bukott le, hogy az utolsó gépkocsi feltörésénél a jármű tulajdonosa megzavarta, mire őr kerékpárra pattant és elmenekült a helyszínről, azonban az időközben kiérkező rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat 16 lopással vádolja, és ezért vele szemben legalább 3 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. Ehhez arra is szükség van, hogy a vádlott beismerő vallomást tegyen, és ne kérje a tárgyalás tartását, mert egyébként ennél súlyosabb büntetés is várhat rá.    

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség