Nyíregyházi kerékpárosnak is szurkolhatunk - Nagy Bendegúz hazai környezetben szerepelhet

Először rendezhet Magyarország ifjúsági kerékpáros világkupa-futamot, amely hatalmas lehetőséget kínál az utánpótlás számára, ráadásul a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) külön engedélyével a nemzeti válogatott mellett a DKSI Regional is ott lehet a rajtvonalnál, így tizenkét magyar kerékpáros igyekszik majd felvenni a harcot a világ legjobbjaival.

Nyíregyházi versenyzőnek is szoríthatunk, a válogatottat erősítő Nagy Bendegúz a válogatott színeiben indulhat a Visegrad 4 Juniors kerékpárversenyen, és nagyon szeretne bizonyítani. Ő a Vasvári Pál Gimnázium végzős tanulója, és a családtagok, barátok is a helyszínen szurkolnak majd neki. Érdekesség, hogy a DKSI  Regional csapatában Csenki Csongornak is van szabolcsi kötődése, szülei egykoron a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán végeztek. 

Az előzetes rajtlista alapján a magyar nemzeti csapat az Árvai Kristóf, Mészáros Bence, Sánta Ármin, Szijártó Zétény, Nagy Bendegúz és Mack Márton alkotta hatossal, míg a DKSI Regional a Csenki Csongor, Drijver Bertold, Forró Lajos, Fábián Levente, Marton Balázs és Orosz Bálint összeállítású csapattal indul. 

A magyarországi viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26. és 28. között. A verseny egy 95 kilométeres etappal kezdődik Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyenkénti időfutam várja a kerekeseket. A zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.