Augusztusban három nagy kerékpáros rendezvénynek is otthont ad Nyíregyháza

Augusztusban három nagy kerékpáros rendezvénynek is otthont ad Nyíregyháza

Augusztusban a Bringa Piknik mellett a Visegrad 4 Juniors kupát és a Tour de Hongrie kerékpárversenyeket is megtartják a szabolcsi megyeszékhelyen. A sportrendezvényeket a legnagyobb óvintézkedések mellett fogják lebonyolítani. A nemzetközi kerékpáros nagyrendezvények miatt, több forgalomkorlátozás is várható a városban és a megye útjain.

 

Hosszú szervezés és egyeztetés után kiderült, augusztus második felében három kerékpáros rendezvénynek is otthont ad a szabolcsi megyeszékhely. Augusztus 15-én rendezik meg a Bringa Pikniket. 9 óra 33 perckor startol a mezőny a Kossuth térről, a cél idén is a Tokaji Fesztiválkatlan. A 35 km-es táv alatt több piknikpontot állítanak fel. A Kossuth térről, a Bethlen Gábor utcán át, ráfordulva a körútra egészen a rakamazi benzinkútig rendőri felvezetés fogja kísérni a versenyzőket. Augusztus második felében már nemzetközi kerékpárversenyeknek ad otthont a megye és a megyeszékhely is.

Hornyák Enikő sportreferens elmondta: „93 éve nem volt Magyarországon olyan nagyszabású nemzetközi kerékpáros nagyrendezvény, amit augusztus 26-a és 28-a között megyénkben elsősorban Nyíregyházán rendeznek meg. Ez a Visegrádi 4-ek junior kupája. Az U19-es korosztály legjobbjai látogatnak ide, Nyíregyházára és versenyeznek három napon keresztül.”

Hornyák Enikő hozzátette, mintegy 20 országból csaknem 120 versenyzőre számítanak, ami a vírushelyzet miatt napról napra változhat. A szervezők kérik a nyíregyházi lakosok megértését, mert egy ilyen nagy kerékpárverseny rengeteg útlezárással jár. A junior világkupa Nyíregyháza és Vásárosnamény között zajlik majd, illetve lesz egy 3 km-es belvárosi kör is, ami a körutat, a Kossuth utcát és a Hunyadi utcát érinti. Ezeken a szakaszokon egy-másfél órás lezárásokra lehet számítani. Augusztus 31-én pedig a Tour de Hongrie érkezik a szabolcsi megyeszékhelyre. A legnagyobb szabású kerékpárversenyen idén a Karcag–Nyíregyháza 182 km-es szakasz házigazdái leszünk. Itt is útlezárásokra kell számítani. A Bocskai utcát a körúttól egészen a Luther utcáig teljesen lezárják, illetve az Orosi utat is szakaszosan. A versenyekről, a pontos útlezárásokról és információkról a város hírportálján, a nyiregyhaza.hu-n és a Napló hasábjain keresztül is folyamatosan tájékozódhatnak.