Pörgős hétvége Nyíregyházán!
Képünkön az előkészítés, „próbasütés” folyamata a Sipkayban

Az előrejelzések szerint a hétvégén legalább 27 fok lesz a nappali hőmérséklet, vagyis az időjáráson nem fog múlni, hogy időnk nagy részét a szabadban töltsük. Ehhez pedig számtalan program is társul Nyíregyházán: ma (pénteken) érkezik a Tour de Hongrie mezőnye, szintén ma Városnapok is vannak a Kossuth téren, holnap (szombaton) pedig Szelektív Szombat is lesz, sőt aznap a belvárosból startol a Bringa Piknik.

 

Péntek délelőttől: Városnapok

Nyíregyháza újratelepítésének 269. évfordulóját ünnepeljük a városban ma. Kora délelőtt a Nyíregyházi Települési Értéktárba felvett nemzeti értékek gondnokainak adja át a polgármester az emléklapokat a Krúdy Gyula Díszteremben. A Nyíregyházi Törvényszék épülete, a nyíregyházi villamos, a zeneiskola, de mások mellett Váci Mihály munkássága is a kitüntetettek között szerepel. Két év rajzpályázatának elmaradt eredményhirdetésére és a díjkiosztásra is sor kerül. A Városi Galériában rendezett eperjesi Átrium Galéria kiállításának záróeseményét délben rendezik, majd 14 órától a Városalapítók szobrát koszorúzzák meg. A hivatalos eseményeken túl műsort ad a Dongó és a Szívtiproll, majd fellépnek folklór- és táncegyüttesek is. Mi több: megkóstolhatják a jonatán almás, fehér csokis várostortát is 18 órától. Részletes beszámoló itt!

Péntek késő délután: Tour de Hongrie

Május 11-én, Csákváron indult és május 15-én, vasárnap Gyöngyös-Kékestetőn ér véget Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Tour de Hongrie, országúti kerékpáros körverseny. Ma előreláthatóan 17.45-kor érkezik városunkba a Magyar Körverseny III. Sárospatak–Nyíregyháza szakaszának befutója. A verseny miatt útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani. Részletek itt!

Szombat: Szelektív Szombat

Május 14-én, szombaton, 12. alkalommal szervezi meg az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. – a zöld gondolat jegyében – a Szelektív Szombatot, melynek keretében családi vetélkedőre is lehet nevezni, de számtalan szórakoztató eleme is lesz a napnak.

– Fél 10-től este 10 óráig folyamatosan lesznek programok. Arra buzdítom a családokat, a gyerekeket, hogy jöjjenek ki, ismerkedjenek meg a környezettudatos életmóddal. Emellett a versenyben értékes ajándékokat is lehet nyerni, és sztárvendégek is fellépnek, mint például az LGT slágereivel érkező produkció – szólt a szombati programról dr. Ulrich Attila alpolgármester a beharangozó sajtótájékoztatón.

A Szelektív Szombaton bemutatkoznak a sztepp- és salsatáncosok. A Vagabanda Óriáscirkuszt helyi előadók követik. A Kossuth téren lesz a Mentha Project, fél 4-től az Animal Cannibals, de utánuk muzsikálnak még a Kelet Brass Band fúvósai is.

Szombat: Bringa Piknik

Május 14-én, szombaton 9.00 órakor startol el az idei Bringa Piknik Nyíregyházáról, a Kossuth térről és Tokajban ér célba. A kerékpáros túra miatt 9.00 órától 9.30-ig félpályás útlezárásra kell számolni Nyíregyházán, a Bringa Piknik túraútvonalán:

– 9.00 órakor, az 1-es számú Posta elől rajtolnak a bringások.

Ezt követően:

– Bethlen Gábor utca,

– Mező utca,

– Rákóczi utca,

– Tokaji út (MOL benzinkút, a Sirály utca).

Vasárnap: birkózóverseny

Május 15-én 10 órától a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti tornaterme ad helyet a IV. Mr. Tus Kupa Nemzetközi kötött- és szabadfogású birkózóversenynek.