Újra a Tour de Hongrie célállomása Nyíregyháza

Május 13-án, pénteken Sárospatakról indul útjára a Tour de Hongrie harmadik szakasza. A bringások nyugat felé tekerve érkeznek el a nap egyetlen hegyi részhajrájához, majd a Tisza folyón Tokajnál átkelve veszik célba a befutót, amelynek Nyíregyházán a Kossuth tér ad majd otthont. A kerékpáros verseny miatt éppen ezért május 12-én és 13-án útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani. (Megjelent a Nyíregyházi Napló május 6-ai számában.)

A Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. Igazi sztárparádét láthatnak majd a nézők az utak mentén és a televíziók képernyőjén szerte a világon. Nyíregyháza eddig hat alkalommal volt a Tour rajt- vagy célállomása és idén sem maradunk ki az útvonalból. Nyíregyháza hazánk legnagyobb körversenyének harmadik szakaszában lesz érintett. Ebben a százötvennégy kilométeres, kezdetben dombos, majd teljesen sík szakasz során két gyorsasági és egy hegyi részhajrá fokozza az izgalmakat. Nemcsak a verseny napján, hanem már május 12-én, csütörtökön is útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Csütörtökön 18 órától péntek 21 óráig lezárják a Bocskai utca Hunyadi utca és Kossuth tér közötti szakaszának déli (egy) forgalmi sávját.

Május 12-én (csütörtökön) 18 órától május 13-án (péntek) 21 óráig tilos parkolni az alábbi parkolóhelyeken:

– Nyíregyházi Sportcentrum előtti parkolóhelyek Géza utca Liliom utca és Szegfű utca közötti szakasz mentén,

– Nyíregyházi Sportcentrum nagyparkolója,

– Samassa József tér parkolóhelyei a székesegyház és járásbíróság közötti szakaszon, valamint a székesegyház és a városi könyvtár közötti szakaszon mindkét oldalon,

– a Bocskai utca parkolóhelyei a Hunyadi utca és Kossuth tér közötti szakaszon,

– a Kossuth tér parkolóhelyei a Bocskai utca és Luther utca közötti szakaszon,

– a Luther utca parkolóhelyei a Kossuth tér és Zrínyi Ilona utca közötti szakaszon.

Késő délután érkeznek

Május 13-án előreláthatóan 17.45-kor érkezik városunkba a Magyar Körverseny III. Sárospatak–Nyíregyháza szakaszának befutója.

Pénteken 9–21 óra között teljes útlezárás lesz:

– a Bocskai utca Hunyadi utca és Kossuth tér közötti szakaszán,

– a Kossuth tér Bocskai utca és Luther utca közötti szakaszán,

– a Luther utca Kossuth tér és Zrínyi Ilona utca közötti szakaszán,

– a Samassa József tér Szabadság tér és Kossuth tér közötti szakaszán,

– a célegyenesben pénteken 9–20 óra között a Bocskai utca Inczédy sor és Hunyadi utca közötti szakaszán.

17.00–18.00 között teljes útlezárásra kell számítani a 41-es főút, Orosi úton. A teljes útlezárás alatt a gyalogos közlekedés biztosított lesz. Szintén május 13-án (péntek) reggel 6 óra és 20 óra között nem lehet majd megállni a Bocskai utca parkolóhelyein a Hunyadi utca és Inczédy sor közötti szakaszon sem. A szervezők kérik a városlakók megértését és türelmét.