Rendőri felvezetés a Bringa Piknik miatt

Május 14-én, szombaton 9.00 órakor startol el az idei Bringa Piknik Nyíregyházáról, a Kossuth térről és Tokajban ér célba. (Megjelent a Nyíregyházi Napló május 6-ai számában.)

 

A Bringa Piknik idén is az egészségről, a sportról és a jó hangulatról szól majd. Az indulóknak 35 km-t kell letekerniük, hogy elérjék a célt, a tokaji Fesztiválkatlant. Útjuk során két piknikpontot érintenek majd. Nyírtelken és Rakamazon (Dísz tér, Művelődési Ház előtti tér) ásványvízzel, gyümölccsel és pogácsával pótolhatják az elvesztett kalóriákat.

A Bringa Piknik kerékpáros túra miatt május 14-én, szombaton 9.00 órától 9.30-ig félpályás útlezárásra kell számolni Nyíregyházán, a Bringa Piknik túraútvonalán:

– 9.00 órakor, az 1-es számú Posta elől rajtolnak a bringások.

Ezt követően:

– Bethlen Gábor utca,

– Mező utca,

– Rákóczi utca,

– Tokaji út (MOL benzinkút, a Sirály utca).

A szervezők kérik a résztvevőket, hogy a Nyírtelek előtt lévő körforgalmat (nyugati elkerülő) körültekintően közelítsék meg és nagy figyelemmel hajtsanak be abba, ott ugyanis az autósoknak van elsőbbségük! Az érintett településeknél (Nyírtelek és Rakamaz) is szintén mindenki ügyeljen a közlekedésben részt vevő gyalogosokra és a kerékpárutat keresztező utak gépkocsiforgalmára is!

A tokaji Tisza-hídon való átkelésnél mindenkit arra kérnek, hogy szálljanak le a kerékpárjukról. Ezután rögtön jobbra fordulva a Bodrog part melletti utat használva közelítsék meg a Fesztiválkatlant.

A tokaji Fesztiválkatlanban a rendezvény extrájaként egy különleges verseny várja majd azokat, akiknek még nem remeg túlságosan a lába. Négy korosztály indulhat a Bringa Tusán. Az akadályverseny célja az akadályok (15 db) és a táv (450 m) minél lassabb teljesítése, itt minden résztvevő ajándékot kap. Erre a nevezés díjtalan, de előzetes, online regisztrációhoz kötött és a nevezők száma korosztályonként maximalizálva van 25 főre! A Bringa Tusa (kerékpáros akadályverseny) egyben karitatív jelleggel is bír, hisz nevezőnként 5000 forintot a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya részére ajánlanak fel a szervezők és a támogatók.

A MÁV a Tokaj–Nyíregyháza vonalon közlekedő vonatokhoz kerékpárszállításra alkalmas vagonokat is csatol 14 és 17 óra között, minden óra 34. percében.