Polgárőrség: két új robogót ajándékoztak a tiszadadai és az ópályi polgárőr egyesületeknek
Fotó: Szarka Lajos

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség 2-2 új robogót ajándékozott a tiszadadai és az ópályi polgárőr egyesületek részére. Megyeszerte mintegy 168 polgárőr szövetség végez szolgálatot, amelyekhez összesen több mint 5600 önkéntes csatlakozott már az elmúlt évek során.

Ezek azok a robogók, amelyeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség ajándékozott a tiszadadai és az ópályi polgárőr egyesületeknek. Nagyban segítik majd az önkéntesek munkáját a járművek, amelyek segítségével sokkal mobilisabbak lehetnek majd a településen szolgálatot teljesítő polgárőrök. Erről beszélt Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

„Robogók átadására kerül sor, amelyeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség ajándékoz a tiszadadai és az ópályi polgárőr szövetségnek. Ezek az egyesületek azért is kapják ezt, hiszen ők folyamatosan bizonyítanak. Ezekben a kérdésekben az alapján döntünk, hogy milyen hatásos a polgárőrök tevékenysége, milyen eredményeket érnek el a településen, és ennek arányában próbáljuk segíteni azokat az egyesületeket, amelyek minél aktívabban, kiemelkedőbben végzik a tevékenységet.”

A nyíregyházi polgárőrök kiváló teljesítményt végeznek – tette hozzá az elnök, aki elmondta, az országban is egyedülálló módon 168 egyesület végez polgárőr tevékenységet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amelyhez mintegy 5600 fő csatlakozott. Így közösen óvják a közbiztonságot, és segítik a rendőrség munkáját is.

„Nagyon jó viszonyt ápol egymással a polgárőrség és a rendőrség, a polgárőrség a rendőrség legfőbb stratégiai partnere, nagyon jól kiegészítjük egymást. Az a rengeteg polgárőr biztosítani tudja, hogy a megyében meg tudjon jelenni a rendőrség vagy a polgárőrség, amely már önmagában is nagy visszatartó erővel bír. Próbáljuk úgy szervezni a szolgálatot, hogy vagy rendőr vagy polgárőr legyen kint a területeken, de ezen kívül rendszeresek azok a szolgálatok is, amikor a rendőr és a polgárőr együtt teljesít szolgálatot. Nagyon jól kiegészítjük egymást, ezért is örömteli ez a mai nap, hogy robogókkal látnak el két egyesületet is.”

Dr. Hudák Zsolt főkapitány-helyettes hozzátette, a közös szolgálat, járőrözés közben segítik egymás tevékenységét a polgárőrök és a rendőrök, bár nem a bűnt vadásszák, de ha észlelnek valamit, a rendőr azonnal intézkedik, miközben a polgárőr az ő tevékenységét biztosítja.

Kapcsolódó galéria

Robogók a polgárőröknek