Polgármesteri fásítási program – 10 előnevelt hársfát ültettek el az Electrolux sétányon

Csatlakozva a polgármesteri fásítási programhoz, az Electrolux nyíregyházi gyáregysége mintegy 10 darab előnevelt kis levelű hársfát ültetett el a jósavárosi Electrolux sétányon. A faültetéssel nemcsak a jelen kor, hanem a jövő generációinak jólétéért is teszünk – hangzott el az ültetést követő sajtótájékoztatón.

2014 októberében az Electrolux nyíregyházi gyáregységének 10. jubileumi évfordulóján a cég Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Ipari Park Kft. együttműködése nyomán jött létre az Electrolux sétány a Garibaldi utca – Korányi Frigyes utca kereszteződésénél, a Jósavárosi Piac melletti zöldterületen. 2014-ben a térburkolás és az útszegély-rekonstrukció mellett számos fát, cserjét, évelő növényt ültettek el, füvesítettek és utcabútorokat is kihelyeztek. Most, csatlakozva a polgármesteri fásítási programhoz, november 11-én az Electrolux Magyarország – együttműködésben a 10 millió Fa Alapítvánnyal – földlabdás, szabadgyökerű, kis levelű hársfákat ültet el az Electrolux sétány területén.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere az eseményen kiemelte: „Nyíregyházán az elmúlt hét évben nagyszabású zöldfelület-fejlesztés valósult meg. Parkok, közterületek újultak meg. A fásítási program keretében – amelyhez folyamatosan csatlakoznak nyíregyházi cégek, vállalkozások – már sok ezer előnevelt facsemetét ültettünk el. Köszönet az Electroluxnak, hogy a mostani faültetéssel ismételten hozzájárultak ehhez a célhoz. A cég, és a nyíregyházi gyáregység már sokszor bizonyította elkötelezettségét a társadalmi felelősségvállalás területén. A környezetvédelem és a környezetfejlesztés közös ügyünk, olyan tevékenység, amelyet a következő generációkért végzünk, hogy még zöldebb, egészségesebb és szebb környezetben élhessenek a nyíregyháziak.”

A faültetés, a zöldterületek létrehozása számos környezeti előnnyel jár, pozitív hatással van életünkre, esztétikai élményt nyújt, nyáron természetes módon hűtik a levegőt, árnyékolnak, tisztítják a levegőt, védik a talajt, óvnak a zajtól. A fák – fajtól függően – több száz évig is élhetnek, ezért, ha egy fát elültetünk, azzal nemcsak a jelen kornak, hanem a jövő generációinak jóllétéért is teszünk!

 

Kapcsolódó galéria

Electrolux faültetés a Jósavárosban